یادداشت سروش علی‌نژاد

        تصور کنید صبح ناگهان، در اتاقی که نمی‌شناسید بیدار می‌شوید. قطعا تلاش خواهید کرد که بفهمید در کجا قرار دارید اما متوجه می شوید که حتی خودتان را نیز نمی‌شناسید و هویتتان برای خود هم مخدوش است! کتاب «سفر در اتاق کتابت» از «پل اُستر» روایت یک روز از پیرمردی‌ست که در چنین شرایطی قرار گرفته.

داستان اما تنها در این شخصیت خلاصه نمی‌شود. در خلال داستان شخصیت‌های مختلفی با پیرمرد در ارتباط قرار می‌گیرند و تلاش می‌کنند اطلاعاتی را درباره گذشته‌‌اش به او بگویند. پرسش اصلی پیرمرد اما این است که چگونه وارد این اتاق شده؟ چه کسانی او را در چنین شرایطی قرار داده‌اند و از همه مهم‌تر و بنیادی‌تر: او کیست؟!

پل استر به زیبایی این داستان مرموز را جلو می‌برد و مخاطب را با تعلیق‌های خود همراه می‌کند. پرسش‌هایی که خواننده تا پایان رمان با آن‌ها درگیر می‌شود. از نکاتی که باعث شده تا کشش داستانی خوبی را شاهد باشیم، می‌توان به شخصیت‌پردازی دقیق نویسنده اشاره کرد.

هرکدام از شخصیت‌های داستان، روابطی که بینشان شکل می‌گیرد، نحوه‌ی روایت و پرسش‌هایی که به مرور برای مخاطب باز می‌شود سبب شده تا با یکی از محبوب‌ترین رمان‌های ادبیات آمریکا روبرو باشیم. رمانی که مخاطب‌ را در هر صفحه با داستان درگیر می‌کند.

زمانی که به معرفی چنین رمانی می‌پردازیم باید درباره‌ی نویسنده‌ی آن نیز صحبت کنیم تا بیشتر به ارزش‌های این کتاب پی ببریم. «پل بنجامین اُستر»، نویسنده رمان، فیلم‌نامه، شاعر و مترجم آمریکایی است که در شهر نیویورک، نیوجرزی به دنیا آمده است. او به خاطر مجموعه «سه‌گانه نیویورک»، شهرت فراوانی پیدا کرده است و همچنین فیلمنامه‌های معروفی مانند «لولو روی پل» را به خود نسبت داده است. آثار او به بیش از چهل زبان جهان ترجمه شده‌اند. به عنوان جمله‌ی پایانی تنها می‌توانم بگویم که: کتاب‌های این نویسنده‌ را از دست ندهید!
      
29

3

(0/1000)

نظرات

مرضیه‌بانو

مرضیه‌بانو

2 روز پیش

یادداشت خوبی بود. ممنون
1

1

عزیزید 

0