یادداشت محمد مهدی
1404/2/8
باسمه 🔰 کتاب «هزارتوی ارواح» آخرین عنوان از مجموعه «گورستان کتابهای فراموششده» هست که به علت حجم زیادش، در قالب دو مجلد به فارسی ترجمه شده. طبعاً چون با یه اثر مواجه هستیم، یادداشت اصلی رو با پایان مجلد دوم باید نوشت؛ اما تا اون موقع، چیزهایی که در مورد بخش اول به نظرم میاد رو مینویسم. 🔰 بالآخره هر آغازی را پایانیست... در اینجا هم به صورت واضحی حرکت به سمت بازشدن گرههای داستانی مجموعه رو شاهد هستیم. بعضاً ممکنه این مجلد با عناوین قبلی مقایسه بشه و گفته بشه که کشش داستان، زیاد نیست؛ اما باید در نظر داشت که ما با پایان این مجلد، تازه میرسیم به اواسط این عنوان! افرادی که با قلم نویسنده آشنا باشن، میدونن که اوج داستان تازه از این نقطه شروع میشه؛ گرچه باز هم به نظرم کشش مناسبی رو شاهد بودیم. 🔰 یکی از پررنگترین ویژگیهای این بخش، توصیفات غریب جنگ و احوالات غریبتر انسان در اون ایام هست... هرچقدر بگم، کمه... یاللعجب... در مورد شخصیتپردازی، برخلاف دنیل و داوید، شخصیت نچسب آلیسیا تا به حال به دلم ننشسته. امیدوارم این نگاه ابزاریش به انسانها در ادامه داستان اصلاح بشه... ✅ چاپ، ترجمه، صحافی و ویراستاری هم مثل قبل در مجموع قابلقبول هست. اگه تا اینجای مجموعه خوندین، حیفه نیمهکاره رها کنین؛ پس بخونیدش ❤️ پ.ن: این مجلد، چند صفحه سفید داشت که قرار شد انتشارات برام عوضش کنه. بااینحال، لازمه از سرکار خانم حقخواه بابت لطفی که داشتن و تصاویر این صفحات رو برام فرستادن، از صمیم قلب تشکر کنم 🙏🙏🙏
محمد مهدی
1404/2/8