یادداشت زینب هادی

نگهبان سرو
        بسم الله الرحمن الرحیم

برای نوجوان‌هایی که حوصله خواندن داستان‌های طولانی و حجیم ندارند کتاب نگهبان سرو گزینه مناسبی است یا حتی برای کسانی که تازه می‌خواهند شروع به خواندن کتاب کنند  هم می‌تواند مناسب باشد چون کتابی است با حجم کم و تعداد صفحات حدودا هشتاد. کتابی خوش‌دست و با طراحی جلد جذاب که می‌تواند وسوسه‌کننده خوبی باشد برای جلب نظر مخاطب.
نگهبان سرو کتابی است برای نوجوانان با درون‌مایه‌ای از همین آب و خاک و از جنس مردم خطه مازندران و درباره ظاهرا محیط زیست اما از نظر من در واقع حفظ هرنوع ثروت ملی و فرهنگی. 
راوی کتاب اول شخص است و پسری است به نام سپهر. داستان به صورت رفت و برگشتی روایتگر زندگی زمان حال سپهر و گذشته پدر و پدربزرگش است. 
سپهر در خانوا‌ده‌ای زندگی می‌کند که همه زحمتکش هستند و  با وجود وضعیت مالی نامناسب هر کس با هر توانی که دارد تلاش می‌کند تا خانواده را از بحران نجات بدهد و این همدلی و همراهی است که کانون خانواده‌شان را گرم نگه داشته  و این گرما به جامعه سرایت می‌کند و همه به امید یکدیگر تلاش می‌کنند.
نگهبان سرو روزهایی را روایت می‌کند که خانواده در تنگنا هستند و به خاطر دلسوزی‌های پدر برای سرمایه‌های ملی، دچار مشکلاتی شدند که دزدان سرمایه‌های مملکت برای آنها پیش آوردند. و حالا برای یکی از ثروت‌های شهر دندان تیز کرده‌اند و به طمع آن پاپوشی برای پدر سپهر دوخته‌اند. مشکلی که با تلاش سپهر که موروثی غیورند و شجاع و ظلم‌ستیز و دوست پهلوانش و با دلسوزی و همراهی و بی‌تفاوت نبودن و مطالبه‌گری بقیه مردم شهر باید برطرف بشود.
از نکات جالب این کتاب شخصیت قهرمان پدر است. چیزی که متاسفانه در کمتر جایی سراغ داریم و اغلب چهره‌ای خشن و ضدقهرمان از پدر به تصویر کشیده می‌شود. اما در این کتاب پدر ریشه‌دار است (مثل اکثر پدرهای ایرانی) و براساس آن داستان هم ریشه‌دار است. ریشه‌ای محکم و قوی در سرزمینی پر از قهرمانان وطن‌دوست. و خانواده‌ای که سر و سامان دارد و  اهل رزق حلال‌اند و در برابر سختی‌های روزگار منفعل و غرغرو نیستند.
نکته منفی کتاب که چون مخاطبش هم نوجوان است داستان عشق سپهر است به خواهر دوستش.


📆1401/06/20

      
1

5

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.