یادداشت محمد خزائی
1403/3/17
کتاب را یک هفته پیش از سفر حج شروع کردم و چند روز پیش در مکه، روی تختم در «هتل لابادارنا» تمام. حالا، در اول صبح یک روز گرم خردادماه، پیچیده در احرام، روی سجادهام نشستهام روبروی ضلع غربی کعبه و دارم این را مینویسم. اما درباره کتاب. آن را در کتابفروشی باب الجواد پیدا کردم، اوایل اردیبهشت امسال و تا قبل از آن اصلا نمیدانستم شهید بهشتی چنین کتابی دارد. رزق لایحتسب بود. یکبار هم در حرم گم شد و از بخش اشیای مفقوده باز جستمش. «حج از دیدگاه قرآن» که اسم شناسنامهایاش «حج در قرآن» است، حرفها و تحلیلهایی قابل توجهی درباره حج دارد؛ از جنبههای اجتماعی تا جنبههای فردی و نقدهایی جدیتر به حجی که حالا برگزار میشود. نویسنده که بسیار دنیادیده است، حج را با نگاهی متفاوت از سایر متفکرین دیده و تلاش میکند وضعیت مطلوبی از حج را ترسیم کند، حجی که مایه فخر و اتحاد مسلمانان باشد و بعد پیشنهادهایی برای حصول آن وضعیت ارائه میکند. من این کتاب را نه فقط به کسانی که در آستانه سفر حج هستند که به هر مسلمانی که میخواهد کمی بیشتر با عمق حج، این واجب مغفول، آشنا شود، پیشنهاد میکنم؛ بادا که شوق حج و معرفت به آن در ما زیادت شود.