یادداشت Elias

مترجم: مهدی بنواردی
ژانر: فانتزی شهری
تعداد صفحات: ۴۱۳
ناشر: پریان
نکته: کتاب، مصور، با طراحی کریس ریدل چاپ شده.
⚠️نوشته‌های داخل () نظر شخصیه

خلاصه داستان:
ریچارد ‌پسری عادی با زندگی عادی داخل لندن هستش که یه روز بر حسب اتفاق با دختری که خونین و زخمی از ناکجا آباد یهو جلو راهش سبز میشه، کمک میکنه و این باعث ورودش به ماجراجویی‌هایی و رفتنش به لندن پایین میشه.

بررسی:
نیل گیمن نویسنده‌‌یی با فضای فانتزی دارک و جادویی نسبتا متفاوت نسبت به فانتزی کلاسیکی که ما توی ذهن داریم.
همراه با لحن و نوشتار خاص خودش که خواننده رو درون داستان‌هاش غرق میکنه، درون کتاب ناکجا شهر لندن رو با توصیفات دقیق به فانتزی مخلوت میکنه و دو لندن میسازه.
لندن بالا که دنیای خودمونه و لندن پایین، جایی کثیف و تاریک همراه با موجودات عجیب و جادوی جذاب خودش و صد البته به همراه متروی لندن.
توصیفات کتاب از فضا و شهر لندن و صد البته دنیای خود ساخته گیمن لندن پایین انقدر دقیق هست که حتی مایی که لندن زندگی نکردیم و ندیدیم میتونیم حسش کنیم. ( من بعضی جاها رو سرچ میزدم و میگشتم و عکسهای واقعی لندن رو میدیدم و حقیقتا برام سوال بود که من که انقدر لذت بردم و لندن ندیدم ببین کسی که اونجا زندگی میکنه چه لذتی از خوندن کتاب برده)
روند داستان خوب و معمولیه و کلا داستان در حدی نیست که بخوای دنبال هیجان نفس گیر باشی بلکه باید از مسیر لذت ببری و بذاری گیمن کارش رو انجام بده.
شخصیت‌ها هم خوب بهشون پرداخته شده بود هم نه. به نظر من شخصیت “ در”،  اره درست خوندید اسم دختری که ریچارد نجات میده دورین هست که به خاطر قدرتی که داره و میتونه در باز کنه هرجایی بهش میگن دَر، میتونست بهتر باشه.
در کل شما با یه کتاب دارک فانتزی شهری طرف هستید که قراره باهاش به لندن سفر کنید و از توصیفات نویسنده لذت ببرید.