یادداشت آروشا دهقان
1402/3/9
3.7
یک دختر و پسر رو در نظر بگیرید که تو پرواز با هم آشنا میشن. یهو همهجا صورتی میشه. درختها شکوفه میزنن. پروانهها پرواز میکنند. پرنسسهای لوس دیزنی آواز میخونن و خلاصه این که عشق جوانه میزنه. خیلی سریع تصمیم به ازدواج میگیرن. این همون نقطهایه که اکثر فیلمها و کتابها توش به پایان میرسن ولی نقطهی آغاز جستارهایی در باب عشقه. رنگ لوس و زشت صورتی از بین میره وارد دنیای واقعی روابط میشیم. آلن دوباتن در این کتاب با نگاهی منطقی، مسالهای احساسی رو بررسی کرده تا ثابت کنه که « آنها تا آخر عمر به خوبی و خوشی زندگی کردند» یکی از تخیلیترین جملات برای پایان داستانهای عاشقانه است و روابط در جهان این شکلی پیش نمیرن. این کتاب رابطههایی رو نشون میده که اگر خودمون هم تجربهش نکرده باشیم، قطعا در اطرافیانمون مشابهش رو دیدیم؛ روابطی که از قوانین واقعی دنیا پیروی میکنند. زبان کتاب ساده است و داستانش هم گره خاصی نداره اما جذبتون میکنه. با این وجود پیشنهاد میکنم که اگر دوست دارید دربارهی چنین موضوعی بخونید برید سراغ «سیر عشق» و اگر اون کتاب رو خوندید هم «جستارهایی در باب عشق» قرار نیست چیز تازهای بهتون یاد بده. داستان همون نیست اما هدف و پایهی اصلی همونه.