یادداشت کافاِی
1403/5/25
نویسنده صرفا هرچیزی که مربوط به کلید واژه نظم در سیره بزرگان یا حرفهاشون بود رو جمع اوری کرده بود و سعی کرده بود از مطالعه تطبیقیشون به یه مدل کاربردی برسه.. اما بنظرم به علت نداشتن نگاه جامع به فرآیند برنامه ریزی مدل ناقصی ارائه کرد. برای یه بار خوندن خوب بود ولی حس خوندن یه مقاله عامی تو سایتهای خبری رو داشتم. نویسنده برای رسوندن منظورش از حکایت استفاده میکرد در حالیکه حکایت باید واقعی بوده باشه اما بیشتر در قالب مثال بود و اخرش میگفت این حس رو هزاران نفر تجربه کردن! به نظرم این ادبیات بیشتر به درد کانال داری میخوره و در شان کتابی که دنبال استخراج سیره امام برای نظم فردی همه ادمهای ِ معمولی بوده نیست! در کل برای اینکه این روشی که ذکر کرد رو (با اینکه تقریبا بهش عمل میکردم) پیاده کنم توی برنامهریزیم خوب بود. در پایان اگر تا حالا با پدیده برنامه ریزی از نگاه سیره بزرگان روبرو نشدید کتاب رو بخونید و گرنه خیلی فایده نداره...
1403/6/19
به نظر میرسه این مواردی که گفتین بیشتر ویژگی های مثبت کتاب باشه. 1- اینکه روی کلیدواژه نظم تاکید شده بخاطر اینست که موضوع کتاب در مورد نظم است. 2- اینکه در کتاب از مثالهای زیاد استفاده شده بخاطر اینست که خواننده در آن فضای فکری قرار بگیرد و مطالب را احساس کند. 3-اینکه گفتین مطالب به صورت عامی نوشته شده یا به درد کانال داری میخوره، این عیب نیست. بلکه نشان میدهد که مطالب کتاب به صورت روان و ساده نوشته شده تا عموم افراد جامعه بتوانند از آن استفاده کنند. سادگی و روان بودن متن یک کتاب از امتیازات هر کتابی محسوب میشه. 4- اینکه گفتین از روش کتاب توانستید در برنامه ریزی خودتان استفاده کنید، نشان میدهد که راهکار کتاب توانسته در این زمینه مفید باشد. در کل: هدف نویسنده از کتاب این بوده که مطالب به صورت مختصر و با متنی ساده و قابل فهم برای عموم جامعه بیان شود. مطالبی که در مورد نظم بوده و راهکاری را در این خصوص ارائه کرده است. بخاطر همین ویژگی هاست که این کتاب ذیل کتاب های ترویجی قرار میگیرد.
1403/6/19
بهتر بود نویسنده محترم این هدف را در قالب عنوانی مرتبطتر بیان میکردند تا من ِ نوعی به اشتباه برای خریدن این کتاب هزینه نکنم! چون من دنبال "سیره" امام خمینی در بحث "برنامه ریزی" بودم! اجمالا میدانید که استخراج سیره و امتداد آن در یک مسئله کار آسانی نیست و همین بزرگ نمایی ِ عنوان من را مجاب کرد کتاب را تهیه کنم اما ذرهای قانع نشدم. من ِ بیسواد که برخورد علمیام با امام خمینی فقط در کتاب آداب الصلاه و چهل حدیث بودهست توجهم به این جلب شده که نفس برنامهریزی برای امام یک جنبه و ریشه عرفانی و فلسفی دارد نه جنبه و ریشه تکنیکی! و فلسفه و عرفان با تکنیک فرق میکنند. گرچه که سه صفحه اختصاصیابی ِ این کتاب به جنبه تکنیک هم باز کتاب را ضعیفتر میکند.
1403/6/19
اسم کامل کتاب این هست: یک روز با نظم و برنامه (راهکاری مبتنی بر سیرۀ امام خمینی (ره)). اگر به عبارت کامل اسم کتاب توجه کنیم متوجه میشیم که آن #راهکار مبتنی بر سیرۀ امام خمینی ره است. واژه #مبتنی یعنی بنا شده است. یعنی این راهکار بناشده است بر اساس سیرۀ امام خمینی ره. از آنجایی که این کتاب ترویجی است، به صورت خلاصه بیان شده است. طبیعی است که وقتی مطالب به صورت خلاصه بیان میشود بسیاری از مطالب توضیحی حذف میشه. برخی از کتابها هستند، صد راهکار بیان میکنند و در آخر راهکار اصلی خودشان را بیان میکنند. اما در این کتاب برای پرهیز از پرحجم کردن کتاب، مسقیما راهکار اصلی خودش را بیان کرده است. به طوری کلی در برخی مواقع، مطالبی که به صورت خلاصه نوشته میشوند، آفت هایی دارند و این کتاب هم از این قاعده مستثنا نیست. موفق باشید. @kaaf_a
1403/6/21
میشه این جمله رو شفاف کنی لطفاً: «در کل برای اینکه این روشی که ذکر کرد رو (با اینکه تقریبا بهش عمل میکردم) پیاده کنم توی برنامهریزیم خوب بود.» یعنی سرآخر روشی از برنامهریزی در این کتاب ارائه شده و برات قابل پیادهسازی بوده؟ اگر بله اون چی بود؟
1403/6/21
این کتاب تقریبا ۷۰ صفحه بود فکر کنم. اما در نهایت کل ایده یک روز بابرنامه رو توی فصل اخر نهایتا هم در ۵ صفحه توضیح داد. چندتا ایده کلی اعم از جدول زمانی داشتن و یادداشت کردن کل محتویات ذهنی از کارهای فردات تو شب قبل برای اینکه مغزت خالی شه علت اینکه میگم خوب بود اینه که خب این روشها بد نیستن منم از قبل بلد بودمشون امام خمینی هم این کارهارو دقیقا میکردن و هم جدول زمانی داشتن هم برنامه ریزی شب قبل ولی خب در نهایت خیلی چیزی دستم رو نگرفت و تکرار بدیهیات بود.
1403/6/21
کتاب عصای موسی در برنامهریزی رو بخون پس! اجازه بده در مورد برنامهریزی دهنم بسته بمونه عازیزم. @kaaf_a
کافاِی