یادداشت علی رستمی شاهراجی

معرفی کتاب بیگانه اثر آلبر کامو :
 « شناگری که بر امواج جهان روان است.»
 این کتاب حول یک شخصیت میگردد، یعنی مورسو. شخصیتی که یک شاهکار ادبی است، شخصیتی که قابل درک است و در عین حال هم توجیحی برای رفتارهایش نیست. در پشت رفتارهایش منطقی وجود دارد و در عین حال توضیح پذیر نیست. فردی بی تفاوت، سرد و بدون احساسات. کسی که بدلیل پوچی جهان و ارزش هایش نسبت به همه چیز سرد و بی روح شده، عشق میورزد اما کم، لذت میبرد اما به اندازه، او دلش را به چیزهای کوچکی مثل شنا کردن، افتاب و عشقبازی خشک کرده. او واقعیت و سرنوشتش را میپذیرد، او ناامید است از پیدا کردن معنا برای جهان و اتفاقاتش، به همین دلیل هر اتفاقی را هر چقدرم بی منطق و ناعادلانه میپذیرد، حتی رفتارهای غیر منطقی خودش را. او فقط میپذیرد و ادامه میدهد. او مانند شناگری بر امواج جهان روان است. او در اخر مرگ را هم میپذیرد و باهاش کنار می اید، حسرت میخورد و پشیمان است، ولی معترض نیست. او قبول کرده، قبول کرده که جهان ما جای منطقی و با نظم و برنامه ای نیست، قبول کرده که عدالتی پشت این جهان نیست و همه چیز اتفاقی و بی برنامه است. در نثر و داستان و شخصیت این کتاب اضطراب و عدم قطعیت این جهان مشهود است، اینده نامطمئن، زندگی بی برنامه، جهانی بی عدالت و پوچ.
 این رمان نمونه کامل یک جهان و شخصیت ابزورد و پوچ گرا است. این اثر برنده نوبل ادبیات در سال 1942 نوشته شده است.
 این رمان را به هرکسی که دغدغه‌ی این جهان و پوچی‌اش را دارد پیشنهاد میشود.
زروان ( علی رستمی شاهراجی)