یادداشت سعید بیگی

سعید بیگی

این کتاب نخستین اثر از این نویسنده است که می‌خوانم و ظاهرا باید اهل کردستان عراق باشد. مناسب برای 25+ سال (به جهت استفاده از الفاظ اروتیک و نیز صحنه‌های خشن و آزاردهنده)

آنچه که در داستان خواندیم؛ این بود که پدری سختگیر و به راستی دیکتاتور و البته سوءاستفاده‌گر از مذهب؛ تمام همسران، دختران و پسرانش را در حصارِ خانه و مجتمعی بزرگ، حبس کرده و برای همگان، آنچه که خودش صلاح می‌داند و جایز می‌شمرد، تصمیم می‌گیرد و هیچ کس حق مخالفت یا حتی پرسشی ساده را هم ندارد ... .

در ورای این قصۀ تلخ، اروتیک، دردناک، آزاردهنده، غیرانسانی، شرم‌آور و وحشتناک؛ می‌توان یکایک عناصر و افراد حاضر در قصه را نماد، سمبل و نشانۀ چیزی دانست و آنگاه به منظور نویسنده بیشتر پی برد.

مردم یک کشور که تحت حکومت دیکتاتوری ستمگر و قاتل و بی‌رحم، سال‌ها بردگی را تجربه کرده‌اند و همواره آرزوی مرگ وی و رهایی از چنگال استبداد او را داشته‌اند؛ اکنون پس از سرنگونی او، شاهدند که نوعی بی‌نظمی در کشور حاکم شده و شرایط از دوران خفقان هم بدتر و وحشتناک‌تر شده است و همان امنیت و آرامش و آسایشِ نیم‌بند آن زمان هم وجود ندارد.

بزرگان گفته‌اند؛ تاریخ تکرار می‌شود، آری درست است.

نگاهی کوتاه به سرنوشت قوم بنی‌اسرائیل و در روزگار خودمان کشورهایی چون: عراق، لیبی، مصر، افغانستان و کشورهای دیگر که شبیه همین شرایط را پشت سر گذارده‌اند؛ نشان از وضعیت نابسامان آنها دارد.

به نظرم نویسنده نگاهی هم به داستان زندگی ادیسوس داشته است؛ زیرا پدر از زبان یک زن کولی می‌شنود که به دست یکی از نزدیکانش در آغوش همسرش کشته می‌شود و پسرِ قاتل هم قصد ازدواج با همان همسرِ پدر را دارد؛ اما وی پس از قتل پدر، متواری شده و با معشوقش یعنی همان باغبان چشم‌آبی می‌گریزد.

نکتۀ دیگر اینکه این همه واژگان، جملات و عبارات تکراری که با کمک آنها قصد نشان دادن فضای تیره و تاریکِ زندگی بازماندگان پدر، به‌ویژه پسرِارشد و قاتلِ پدر را دارد، غیرضروری و زیادی به نظر می‌رسد و می‌توان همان فضا را در قالب تعداد صفحات کمتری نشان داد و نیاز به این همه تکرار و اطناب نیست.

به نظرم کمی مطالب به صورت آشفته و تکه‌تکه کنار هم چیده شده بود و تلاش نویسنده برای ایجاد ارتباط بین این قطعات ناهماهنگ پازل به صورت کامل و درست، به نتیجه نرسیده بود. در مجموع تجربۀ جالبی بود، هر چند لذت‌بخش و دوست‌داشتنی نبود.

ثمین✨️

من این کتاب و رندوم به پیشنهاد فروشنده خریدمش و چند ساله دارمش و نخوندم. پیشنهاد می‌کنید بخونم؟ چون خودم خیلی شک دارم. فروشنده گفت که این کتاب خوب و غم‌انگیزیه و اصلا به همین دلیل خریدمش ولی از اون موقع دیگه دست بهش نزدم

درود و خداقوت
۱. نظرات دوستانی که این کتاب رو خوندند، در صفحهٔ مربوط به کتاب در بهخوان رو ببینید.
۲. نویسنده خواسته تلخی زندگی این خانواده را پس از مرگ پدر نشان دهد و بسیار شلوغ و درهم و آشفته وضعیت را تشریح کرده. اگر از مطالب اروتیک و نیز مرگ و کشتار و آزار خوشتان نمی‌آید، قیدش را بزنید.
اما اگر می‌توانید تحمل کنید و زیاد اذیت نمی‌شوید، می‌توانید بخوانید. مانا و خوانا باشید. 💐🙏

چشم. ممنونم ازتون❤️