یادداشت عین جوادزاده
دیروز
این جلد، نقطهی عطف مهمیه چون آنی و گیلبرت تازه ازدواج کردن و به خونهی جدیدشون کنار دریا نقل مکان میکنن. فضای کتاب عاشقانهتر و کمی پختهتره؛ حالا آنی داره طعم زندگی مشترک، دوستیهای جدید و حتی تلخیهای واقعی رو میچشه. مونتگومری با توصیف دریا و محیط ساحلی واقعاً جادو میکنه و شخصیتهای جدید مثل کاپیتان جیم و لزلی مور هم داستان رو عمیقتر میکنن. اما باید اعتراف کنم که بعضی قسمتها کمی آهسته پیش میره—بهویژه جاهایی که تمرکز فقط روی توصیف منظرههاست یا مکالمات فرعی طولانی میشن. همینطور بعضی از پیامها شاید کمی بیش از حد آرمانی بهنظر بیان. با این حال، ترکیب شادی، غم و امید این جلد رو به یکی از احساسیترین قسمتهای مجموعه تبدیل کرده و بلوغ احساسی آنی رو خیلی خوب نشون میده. نمرهٔ کلی: ⭐ ۴.۲ از ۵ — چون هم عاشقانه و لطیفه، هم عمیقتر و واقعبینانهتر از بعضی جلدهای قبله، هرچند کمی کندی داره. شخصیتها: ⭐ ۴.4 — شخصیتهای جدید (مثل لزلی) فوقالعاده پرداخت شدن و آنی و گیلبرت هم کاملتر شدن. خط داستانی/پلات: ⭐ ۴ — مسیر اصلی عاشقانه و اتفاقات جانبی جذابن، ولی جاهایی کند میشه. سبک و زبان: ⭐ ۴.3 — توصیفهای ساحلی و حس شاعرانهی مونتگومری بینظیره. پیام و فلسفه: ⭐ ۴.2 — دربارهی عشق، امید و کنار اومدن با غمهای زندگی حرفهای قشنگی داره. تازگی و تأثیرگذاری تاریخی: ⭐ ۴ — هنوز هم تأثیرگذاره، گرچه غافلگیریهای جلد اول رو نداره.