یادداشت مهدیه

1404/5/3

قصر آبی رمانی است که نویسنده ی کانادایی محبوب نوجوانان،  برای بزرگسالان نگاشت. داستان درباره ی دختری در آستانه سی سالگی است که با القاب جامعه، کم کم پیر‌دختر خوانده می‌شود. اما داستان زندگی والنسی از همان روز بارانی و تصمیم هایی که می‌گیرد، شروع می‌شود.
کتاب های خوب بهتر آن است که در زمان مناسب خوانده شوند و این موهبتی  است والا  که برای من با این کتاب  رقم خورد. روند داستان آنقدر روان بود در کمتر از بیست و چهار ساعت خواندم. داستان کشش لازم را برای یک اثر کلاسیک را داشت. شخصیت پردازی ها عالی نبودند اما قابل قبول بودند.
شکستن سنت های بی‌فایده و عذاب آور، آن هم در حدود یک قرن پیش ستوندنی است که در این کتاب به چشم می‌خورد.
با خواندن این کتاب به دو نکته درباره  تفاوت ازدواج بین زن و مرد رسیدم:
اول آنکه درست است که ازدواج تاثیرات مثبتی در هر دو جنس ایجاد میکند اما این اثرات در آقایان بیشتر است. و این در حالی است زنی  که (هر چند مستقل) ازدواج نکرده است بیشتر از یک مرد مورد سرزنش جامعه و القاب تحمیلی قرار میگیرد.
و دوم آنکه سن ازدواج هم موضوع مهمی است. زن در حصاری از سن، بدن و زیبایی محصور شده در حالی که مردان آزادی عمل بیشتری دارند و در چنین عواملی محصور نیستند.
کتاب را دوست داشتم و از آن جمله کتاب هایی است که به هرکسی که میرسم میگویم کتاب را بخوان! بماند به یادگار برای قصر های آبی!
سوم مرداد چهارصد و چهار

خلاصه خوبی بود
در باره دو بند آخر هم سرنوشت محتوم طبیعت است و هرکدام در جای خود مزایا و معایبی دارد. واقعا مرد بودن نیز یک کاستی هایی دارد که خانم ها متوجه آن نیستند...
خلقت خدا عادلانه است
فقط انگاره های ذهنی دنیای مدرن مارا به جای شکرگزاری و  انجام وظیفه در نقش خود به احقاق حق و کاوه آهنگر شدن برای آنچیزی که نیست، سوق می دهد
آنچیزی که فرمودید صورت بندی از جنسیت است که یک نیمه لیوان را در نظر می گیرد
در هر صورت ممنون بابت خلاصه کتاب🙏🌻

1404/5/4

ممنون از اینکه خواندید💐
بله مرد ها هم به نوبه‌ی خود دچار کاستی ها و مشکلاتی هستند ممنون از نظرتان اما همواره در طول تاریخ زن ها بیشتر سرکوب شدند و همواره محدودیت هایی دارند که بیشتر از طبیعت‌شان نشأت میگیرد(البته من مطالعه کافی در این زمینه ندارم و کم و کاست های نظرم را قبول دارم)
بنظرم در اینگونه مسائل حقیقت مطلقی وجود ندارد.

سلامت باشید
بله این رو قبول دارم که خانم لطیف تر هستند و آسیب پذیر تر
و این واقعیتی است به درازای تاریخ
به نظرم حقیقتی وجود دارد و آن این است که باید با طبیعت همراه شد نه با آن به مبارزه برخاست نه آنکه آن را برای زیاده خواهی خود به چنگ آوریم
🙏
@Mahdiyeh_Kouhi