یادداشت محمدرضا آقازاده

        مسلمانِ مومن، انسانِ قدرتمند

قوی و قدرتمند بودن، یکی از خواسته های فطری هر انسانی است.
بعضی قدرت را در بزرگی بازو، بعضی در کثرت مال و ثروت، بعضی در اعتبار و آبرو نزد مردم، بعضی در مَناسب سیاسی و حکومتی و همینطور تا بی نهایت. عالم کثرت و جهل، پایانی ندارد.

أَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ - فرقان ۴۳

هر کسی چیزی را الهه ی خود قرار میدهد و رسیدن به آن را قدرت و قدرتمندی، ولی همه ی اینها مثل کف روی آب از بین رفتنی است.

در اسلام، نقطه اصلی و محوری برای اصلاح عالَم، اصلاح نفس انسانی است. همه چیز از این جا شروع می شود. قرآن با آن نسلی که می‌خواست با دست قدرتمند خود، تاریخ را ورق بزند فرمود «قُوا أَنْفُسَكُمْ»، «عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ» خودتان را مراقبت کنید، به خودتان بپردازید و نفس خودتان را اصلاح و تزکیه کنید. اگر جامعه اسلامیِ صدرِ اولِ اسلام، از تزکیه انسان ها شروع نشده بود و در آن به اندازه لازم، آدم‌های مصفا و خالص و بی غش وجود نداشت، اسلام پا نمی گرفت گسترش پیدا نمی‌کرد، بر مذاهب مشرکانه عالم پیروز نمی شد و تاریخ در خط اسلام به حرکت نمی‌افتاد. اگر انسان‌های مذکّٰا و مصفّٰا نباشند، جهاد نیست. (بخشی از مقدمه کتاب)

این کتاب، شرح متن روایتی از امام صادق(ع)، در مورد برخی صفات نبی اکرم(ص)، توسط عالِم و اندیشمند جهان اسلام، استاد سید علی خامنه‌ای در سال ۱۳۵۲ است.

مسلمانِ مومنی که این صفات را در خود پدید آورده باشد، قدرتمند است و هرکاری را در عالم بخواهد می‌تواند رقم بزند. همینطور است، یک جامعه مسلمان مومن.

این کتاب، کتاب نابی است که باید تبدیل به کتاب بالینی انسان بشود و سلوک با این کتاب، نفس را رام اراده ی انسانی می‌کند و قدرت واقعی را به ارمغان می‌آورد.

فهرست صفات مورد بررسی در کتاب :
۱. یقین
۲. قناعت
۳. صبر
۴. شکر
۵. حلم
۶. حسن خلق
۷. سخاوت
۸. غیرت
۹. شجاعت
۱۰. مروت
۱۱. راستی و امانت داری
      
49

5

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.