یادداشت فهیمه حدیدی
1402/5/13
حدود ۸۰ صفحه نخست کتاب در سردرگمی گذشت! در حالی که تلاش می کردم تا ارتباط بین آدم ها و وقایع را پیدا کنم. در عینسردرگمی و آشفتگی داستان ها ، با متن و جملات ارتباط گرفته بودم. کمی بعد کاملا با فضای داستان همراه شدم و نویسنده به خوبی تک تک ارتباط ها و سوالات را با ضربه ها و یادآوری های هنرمندانه ای پاسخ گفته بود. برخی از تصویرسازی ها بسیار خوب ومجسم از آب درامده بود و در مجموع به خواننده اراده کافی برای دنبال کردن کتاب می داد. به لحاظ موضوعی فکر می کنم رمان منحصر به فردی ست. تا به حال به رمانی با موضوع امام موسی صدر برنخورده بودم. تا جایی که تجربه ام قد می دهد یکداستان بلند ِ خواندنی و دو کتاب خاطره نگاری ، تقریبا تمام آثار خوشخوانی ست که درمورد امام نوشته شده است.باقی نوشته ها حالت تاریخ شفاهی دارند و اثری از روایت داستانی و رمانی در آن ها دیده نمی شود. کتاب پایان بندی خوبی داشت که اگرچه ناگهانی ، اما با ضربه و معنا همراه بود. ولی موضوع و سوژه رمان به قدری گسترده است که جای پرداخت ها و نوشتن هایی بسیار بیش تر از این را دارد. گوشه گوشه و فصل فصل زندگی امام موسی صدر _امتداد حیات و آثار ایشان ، قبل و پس از ربوده شدن_می تواند محل رویش و خلق آثار مختلف ادبی و رمان های خواندنی باشد.
فهیمه حدیدی
1402/5/14