یادداشت Ava

Ava

Ava

دیروز

یکی از زیباترین‌و پرمفهوم‌ترین کتاب‌هایی که خوندم قطعا انجمن شاعران مرده‌ست.
این کتاب بااینکه مال سال‌ها پیشه، اما توی مفهوم و تلنگری که به نظام آموزشی تباه می‌زنه، تغییری ایجاد نشده حتی با عوض شدن دوره‌های زمانی. و بابت اینکه بعد این سال‌ها هنوز نظام آموزشی تغییری پیدا نکرده و هنوز خانواده‌ها و جامعه نیز به همون اندازه نسبت به هنر گارد دارن، عمیقا متاسفم و متاثر، و باید متاسف "باشیم".
انجمن شاعران مرده به زیبایی ارزش هنر توی زندگی انسان به تصویر می‌کشه، بسیار ملموس و دقیق نظام آموزشی رو مورد انتقاد قرار میده، روحیات نوجوانان و اون "بی‌پروایی" و اهمیت پرورش "آزاداندیشی" و موضوعاتی قبیلش رو، بسیار خوب شرح میده.
جملات تاثیرگذار، کلاس درس آقای کیتینگ تکان‌دهنده و پر از درس‌هایی مهم‌تر از درس‌های خشک و بی‌هدفی که توی ذهن‌ها فرو میشه، روابط دوستی و وفادار‌ی‌ای که بین نوجوانان توی کتاب هست، از نقاط جذاب و تاثیرگذار کتابن، طوری که همه ما حسرت می‌خوریم که چرا توی انجمن و کلاس‌های کیتینگ حضور نداریم. نویسنده توی این کتاب آدم‌های مختلف، با عقاید متفاوتشون رو توی چند کارکتر جا کرده و حقیقت جامعه رو _ هنرگریزی، سرکوب آزاداندیشی، افکار سنتی، نظام آموزشی نابودکننده، زندان‌هایی برای محبوس کردن روح هنرمندهاو ... _ توی صورت ما می‌کوبه؛ خصوصا این موضوع که با گذشت این سال‌ها که تحولات عظیمی تو دنیا ایجاد شد، چه در علم و چه در صنعت و غیره، هنوز جامعه و خانواده‌ها تا حد زیادی در مقابل هنر گارد دارن و نظام آموزشی همچنان فقط محدودکننده‌ی هنر و زندگی و زندانی برای پرواز روحه؛ شاید فقط کمی، کمی بهتر شده باشه که نمیشه حتی گفت این نیز صحت کاملی داره.
تنها چیزی که باعث ناراحتی بنده شد این بود که کتاب می‌تونست بیشتر بسط و گسترش پیدا کنه و می‌شد بیشتر روی نقاط عطف داستان و کارکترها، مثل اتفاق هولناک آخر کتاب _ که نویسنده خیلی سریع از این حادثه گذشت و توی فیلمش بهتر به تصویر کشیده شده _ تمرکز داشته باشه و بهتر اون لخظات رو به تصویر بکشه، یا بیشتر خواننده رو توی فضای کلاس بسیار خوب و تاثیرگذار آقای کیتینگ بکشونه و واقعا بابت این قضیه حالم گرفته شد، هرچند این رو نقطه ضعف بولدی به حساب نمیارم.
در نهایت از خانم کلاین‌بام متشکرم بابت خلق این اثر روح‌مواز و دوست‌داشتنی، و امیدوارم آدم‌های مختلفی در هر سنی، چه پیر و چه جوان، این کتاب رو مطالعه کنن.
و کلام آخر: "Carpe Diem"