یادداشت راضیه بابایی

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:
 شیرین با مادربزرگش زندگی می‌کند انها فقیر هستند و نمی توانند لباس تازه‌ای برای شیرین تهیه کنند. روزی در راه برگشت به خانه شیرین صدای گریه می‌شنود و می‌فهمد یک گلوله کاموای قرمز از برادرانشان جداشده و انها را گم کرده است. شیرین انها را پیدا می‌کند و مادربزرگ به کمک آن کامواهای رنگی لباسی با طرح پرچم فلسطین برای شیرین می بافد. پدر و مادر شیرین به دست اسراییلی ها شهید شده اند.

در تصویرگری دقت کافی به عمل نیامده و دهکده ای که شیرین در آن زندگی می‌کند شبیه یک ده ایرانی با خانه های خشت و گلی ترسیم شده است و در و درخت فراوانی دارد در حای که فضای زندگی فلسطینی ها خشک است.
مناسب گروه سنی ۷ تا ۹ سال
      
9

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.