یادداشت امیرعلی (:
1404/3/31

کتاب "دریچهای به عالم پنهان" نوشته محمدعلی طاهری، به بررسی مفاهیمی مانند چیستی عالم پنهان، فلسفه و هدف خلقت، و جایگاه انسان در هستی میپردازد. این کتاب با زبانی ساده و روان، به خواننده کمک میکند تا با مفاهیم عمیق عرفانی و فلسفی آشنا شود و نگاهی نو به عالم هستی و جایگاه خود در آن پیدا کند. 🔹کتاب به تشریح عالم غیب و شهادت، و نسبت بین این دو عالم میپردازد. به این معنی که عالم پنهان یا ملکوت، ورای عالم محسوسات و مادیات است و انسان با تهذیب نفس و خودشناسی میتواند به آن راه یابد. 🔹 نویسنده به دنبال پاسخ به این پرسش است که چرا خداوند انسان را خلق کرده و چه هدفی از این خلقت وجود دارد. 🔹"هبوط حضرت آدم" : این بخش از کتاب به بررسی داستان حضرت آدم و نقش او به عنوان نمادی از انسان در سیر تکاملی و دستیابی به حقیقت میپردازد. 🔹 نویسنده عشق را به عنوان نیرویی محرک در تعالی انسان و رسیدن به قرب الهی معرفی میکند. 🔻 نقطه ضعف : در برخی موارد، مباحث مطرح شده در کتاب کلی گویی به نظر میرسد و به عمق کافی وارد نمیشود. ✅ به نظرم جذاب ترین بخش کتاب، بخش هبوط حضرت آدم (ع) است و به همه توصیه میکنم حداقل این بخش از کتاب رو بخونید. مطلبی جدید و منطقی در خصوص حضرت آدم (ع) و هبوط ایشان.