یادداشت حسنیه صالحان

        نیروی ناهشیار، نیروی حاکمی است که به تمام ابعاد زندگی انسان گره خورده است و او را در جهت انتخاب‌های مختلفی که در زندگی دارد هدایت می‌کند. هدایتی که به عقیده روانکاوان با ظرافت خاصی بر ما تحمیل شده است. یکی از وجوه نیرومند ناهشیار، تکرار است که انسان را به سمت رفتارهای سالم و مرضی سوق می‌دهد.
دکتر خوان داوید نازیو روانپزشک و روانکاو آرژانتینی در کتاب «چرا اشتباهتمان را تکرار می‌کنیم؟» به بررسی این موضوع پرداخته است. او برای ساده سازی این مفهوم، دو نمونه از شرح حال مراجعین خود را بیان کرده و به تحلیل این نیرو و تاثیر آن بر رفتار بیمار می‌پردازد و از این طریق سعی دارد این مفهوم را برای مخاطب خود به صورت عملیاتی توصیف نماید
 نویسنده در این کتاب، به شرح و تفسیر نظریه فروید و لاکان در این زمینه پرداخته و آن را با بیانی ساده و روان توضیح می‌دهد.
از نگاه دکتر نازیو وجه سالم تکرار آن رانه ی زندگی محسوب می‌شود و وجه مرضی آن که فرد را به تکرار اجبارگونه ی اشتباهات قبلی و رفتارهای محکوم به شکست سوق می‌دهد رانه ی مرگ است. 
این روانکاو بلژیکی در اثر خود، مفاهیم مهم مربوط به تکرار را تبیین کرده و از نقش تکرار سالم بر رفتار انسان سخن می‌گوید و به تاثیرات سه گانه حفظ خود، خودشکوفایی و تایید هویت اشاره می‌کند. 
در بخش دیگری از کتاب نویسنده به نیرویی در زندگی روانی افراد تاکید کرده که قدرتش از تمایل به لذت جویی و اجتناب از ناراحتی بیشتر است‌. نیرویی که درواقع همان اجبار به تکرار است. به این صورت که امر سرکوب شده به روان فرد فشار می‌آورد و مدام می‌خواهد به شکل یک نشانه یا عمل برون ریزی کند.
خوان داوید نازیو، تمام این مفاهیم علمی و روانکاوی را که در بالا به آنها اشاره شد با زبانی ساده و روان برای خواننده بیان کرده و سعی داشته این مفاهیم علمی را ساده سازی نماید و این موضوع مهمترین ویژگی این اثر می‌باشد که سبب شده این کتاب برای تمام افراد مفید باشد. همچنین مختصر بودن این کتاب و اکتفا به بیان مفاهیم مهم در زمینه نظریه تکرار باعث شده خواننده از مطالعه این اثر احساس خستگی ننماید.
      

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.