یادداشت مریم محسنی‌زاده

نون و القلم
        به قول جلال "جان دلم که شما باشید" کتابِ مذکور، داستان دو میرزابنویس در دورهٔ صفوی است. دو شخصیتِ اصلیِ "نون‌ والقلم"، نانشان را از قلم درمی‌آورند و روحیات متفاوتی دارند.
نوع نثر و زبان جلال در "نون والقلم" متفاوت از سایر آثار اوست؛ در این متن، شکسته‌‌نويسی، کوتاه‌نویسی و جملات بریده‌بریده دیده نمی‌شود. جلال با زبانی کلاسیک، عامیانه و چاشنیِ طنز به مشکلات سیاسی و اجتماعی آن دوره می‌پردازد. ماجرایِ پرکِششی که جریانِ به قدرت رسیدنِ قلندران در برابر قبلهٔ عالم را روایت می‌کند؛ قدرتی که به‌خاطر نارضایتی مردم، دوامِ چندانی ندارد.
برخی از منتقدان معتقدند آل احمد در این داستان، به ماجرای شکستِ جنبش ملّی در کودتای ۲۸ مرداد و عقاید فرقهٔ بهائیت اشاره می‌کند. همچنین در پایان، با اینکه شخصیت میرزا اسداللّه ناامیدانه هر راه نجاتی را قبول نمی‌کند، با وصیتش نشان می‌دهد که نویسنده هنوز به آینده­ و نسلِ بعد امیداور است.
راوی در طول کتاب، مستقیم با مخاطب صحبت می‌کند؛ این شیوهٔ قصه‌گوییِ کلاسیک را در شروع و پایان با عبارت‌های "یکی‌بود، یکی‌نبود" و "کلاغه به خونه‌اش نرسید" می‌توان دید. برخی معتقدند این سبک هوشمندانه انتخاب شده، چون راویِ ماجرا خودش یک میرزابنویس است.
پیشنهاد می‌کنم اگر در کنار مطالعهٔ کتاب، تمایل به شنیدن نسخهٔ صوتی داشتید، از گویندگیِ آرمان سلطان‌زاده بهره ببرید؛ فوق‌العاده‌ است و به جذابی، صداسازی می‌کند.
      
410

25

(0/1000)

نظرات

کتاب نقش و جایگاه مخصوصی دارد .جای کتاب را هیچ چیز پر نمیکند و باید کتاب را ترویج کرد (مقام معظم رهبری)

🗓برنامه این جوریه که  یک کتاب رو انتخاب میکنیم  و هر روز  قرار میزاریم مثلا ۱۰ صفحه از اون کتاب رو بخونیم و ثبت گزارش انجام بدیم یا توی چالش ها مختلف شرکت کنیم و امتیاز بگیریم 


حالا چه جوری ؟🤔

🎊در باشگاه  پاتوق کتاب خون ها در برنامه بهخوان

اگر تو هم دوست داری عضوی از ما باشی 
سریع برنامه بهخوان رو نصب کن 

اینم آدرس باشگاهمون 👇
📚https://behkhaan.ir/club/83cccec0-4bc3-4a60-87a2-f6e2486122b1?inviteCode=X5cpL6U8358e

0