یادداشت زهرا دشتی
1403/5/16
پنجرههای تشنه پنجرههای تشنه روزنوشتهای مهدی قزلی از انتقال ضریح حرم امام حسین (ع) در سال ۱۳۹۱ از شهر قم تا کربلای معلی است. روایتی که نخست قرار بود توسط رضا امیرخانی نوشته شود اما به پیشنهاد خود امیرخانی این مهم به قزلی سپرده شد. این ضریح که کاملا با هزینههای مردمی و توسط هیئت امنایی مردم نهاد ساخته شده، در پاییز ۱۳۹۱ پس از دهه عاشورا از شهر قم راهی کربلا میشود. روزنوشتهای مهدی قزلی از قبل از حرکت ضریح شروع و تا انتقال کامل ضریح به حرم مطهر امام حسین (ع) ادامه داد. هرچند بیشتر این روزنوشتها مربوط به سفر کاروان انتقال ضریح در خاک کشورمان و استقبال گسترده و پر شور مردم از این کاروان است. مهدی قزلی که در ابتدا تا حدی درگیر مسئله تبرک داشتند یا نداشتن ضریح نصب نشده است، در مسیر این سفر طولانی، آثار و برکاتی از حضور ضریح منسوب به امام حسین (ع) را بارها میبینید. به ویژه در خوزستان که در آن سالها به شدت درگیر فنته اشاعه وهابیت بوده است. نویسنده در این روزنوشتها به تک تک اعضای کاروان خلقیات و تلاشها و تغییرات آنها تا جای ممکن پرداخته و ما سیری از تحولی دسته جمعی در این روایت را داریم. این مجموعه توسط نشر سوره مهر و با حمایت مالی پویش مطالعاتی روشنا چاپ و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.