یادداشت راضیه بابایی

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال جاری وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:
حسام به همراه مادر و پدر بزرگش به خاطر بمباران اسراییلی ها روستا را ترک کردند. او نگران درخت زیتونی است که پدر بزرگ در هنگام تولد او در حیاط کاشته است. دلش می‌خواست آن را هم بار گاری کند و با خود بیاورد. پدربزرگ به او گفت بزرگ شدن درخت زمین می‌خواهد. آنجا زمین ماست و حق داریم درختمان را هرجا می‌خواهیم بکاریم ولی از خاک بیرونش نمی‌اوریم. ما بالاخره به خانه بر میگردیم.مردان روستا در آنجا ماندند تا اجازه ندهند دشمن آن خانه ها را تصرف کند.
پدر بزرگ برای اینکه نشان دهد همه‌جای خاک فلسطین سرزمین بچه هاست. چند هسته زیتون به حسام دوستانش داد تا در دشت بکارند.

یک داستان لطیف و  نمادین از سرزمین فلسطین و زیتون که نماد صلح است. داستان به خاطر نگاه تازه و قابی که روی مسئله آوارگی می بندد و از آن زاویه روحیه امید و مقاومت را می بیند و می ستاید، ارزش امتیاز کامل را دارد
مخاطب اثر ۹ تا ۱۲ سال هستند.
      
13

2

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.