یادداشت نعیمه خانی
♦️بخش اول: آنچه گذشت (بدون لو رفتن داستان) روند داستان از فضای عاشقانه و درگیریهای قبیلهای فاصله میگیرد (ناسلامتی صلح برقرار شد) و به سوی مبارزه جمعی قبایل و مردم صحرا علیه حکومت پهلوی میرود. و شعله ها از درخت مقدس و چادرها به سمت کاخ شاه روانه میشود. از آنجا که این جلدها پس از انقلاب نوشته شدهاند، بهوضوح میتوان دیدگاههای ابراهیمی را نسبت به حکومت پهلوی مشاهده کرد. چند شخصیت جدید به داستان اضافه میشوند که بر آلنی و روند کلی داستان تأثیرات عمیقی دارند. به شرایط تاریخی و سیاسی آن دوره نیز تا حدی اشاره شده است. نکته قابل توجه این است که حتی قهرمان داستان نیز نه فرشتهای بیخطا، بلکه انسانی است زخمی از تردید، سنگین از اشتباه، و گاه دیررس به میدان؛ به رنگ خاکستری نه سفید و سیاه مطلق. در اینجا با یک «سوپرمن» مواجه نیستیم، بلکه قهرمان ما انسانی واقعی است. این ویژگی به پختگی داستان اضافه کرده بود. مکالمات متعددی بین آلنی و دیگر مبارزان، بهویژه با مارال، شکل میگیرد که با وجود طولانی بودن، برای من بسیار جذاب بود. نوشتن از دیدگاههای متفاوت و گاه متضاد، اصلا کار آسانی نیست. ♦️بخش دوم: برداشت شخصی (شاید بوی اسپویل بده) بار دیگر حس غالب من از این جلد، «غم» است؛ غمی که سرچشمههای متعددی دارد. بخشی از آن به پرسش همیشگی من بازمیگردد که ما چه زمانی قرار است از تاریخ درس بگیریم؟ دقیقاً چه زمانی؟ بخشی دیگر به فداکاریهایی مربوط میشود که برخی انجام دادند تا بهای سکوت و انفعال اکثریت را بپردازند. بخشی دیگر به غم مردمی برمیگردد که مثل رعیتِ حمال به آنان نگریسته میشد، مردمی که هیچ حقی نداشتند و ناگهان فردی از عرش الهی تلپی میافتاد و صاحبشان میشد. بخشی نیز مربوط به جوانانی است که از ظلمی که به آنان روا شد، سرشار از خشم شدند؛ آنچنان که در همان خشم خفه شدند و در نهایت گفته شد که تقصیر از خودشان بوده است. باقی ماجرا بماند. در پایان، ✨️برای آلنیای که نمیداند چه چیزی درست و چه چیزی نادرست است، با وجود آشفتگی و بیخوابی، اما روحیه مبارز بودنش را از دست نمیدهد. او سردرگم است، اما منفعل هرگز! ✨️برای یاشا که طرد شد و به ناحق سیلی خورد. ... پ.ن: چقققققققدر دوست دارم یکی بیاد اینو به ژاپنی ها معرفی کنه و اونام از روش انیمه بسازن ... خیلی خفن میشد (اصلا مشخص نیست علاقه شدید به انیمه و هنر ژاپنی ها تو این حوزه دارم)
آگاتاهد.