یادداشت آوا فیاضی
1404/6/2
به نام جهان داور دادگر . . . کتاب راز سیتافورد اثر آگاتا کریستی تجربهای بود که برای من ترکیبی دلنشین از سادگی و جذابیت را به همراه داشت همان ابتدای داستان، مهارت همیشگی کریستی در خلق تعلیق و راز توجه مرا جلب کرد؛ فضایی که خواننده به آرامی در دل معماها فرو میرود و کنجکاویاش لحظهبهلحظه برانگیخته میشود. روایت کتاب ساده و روان است، چیزی که خواندن آن را برای هر کسی ممکن و لذتبخش میکند و در عین حال این سادگی خواننده را ناگهان به پایان غیرمنتظرهای هدایت میکند که واقعاً شوکهکننده و تأثیرگذار است با این حال یکی از نکاتی که کمی ذهن را درگیر میکند تعداد زیاد شخصیتها و شباهتهای رفتاری برخی از آنهاست گاهی لازم است خواننده برای لحظهای به عقب بازگردد تا نقش هر شخصیت را مرور کند. این نکته تجربهی خواندن را کمی چالشبرانگیز میکند، اما در عین حال باعث میشود پایان داستان، با تمام غافلگیریاش، تأثیر بیشتری بر خواننده داشته باشد راز سیتافورد اثری است که هر خوانندهای میتواند از آن لذت ببرد و با پایان غافلگیرکنندهاش، شگفتزده شود. این کتاب نمونهای از توانایی کریستی در خلق معماهای جذاب پایانهای هوشمندانه و روایت روان است که مخاطب را تا آخر با خود همراه میکند در نهایت راز سیتافورد تجربهای سرگرمکننده، دلنشین و پرهیجان است که با پایانبندی ناب و تأثیرگذار، اثری بهیادماندنی برای هر خواننده فراهم میآورد