یادداشت مینا
1404/5/21
بعد از سالها که از خوندن این کتاب در ایام نوجوونی گذشته بود، یهو تصمیم گرفتم بخونمش و از ذوقش رفتم هم این، هم کتاب دیگهای که از ژول ورن خونده بودم یعنی سفر به مرکز زمین رو خریدم. تقریبا هیچچیز بجز یکی از صحنههای آخر کتاب یادم نبود و مطمئن هم نبودم که آیا این بار هم همون لذتی که در گذشته از خوندنش بهم دست داده بود، سراغم میاد یا اینکه دیگه برای خوندن این داستان «بزرگ» شدم. و خوشبختانه این بار حتی از دفعهی اول هم بیشتر لذت بردم. بارها شد که وسط کتاب زدم زیر خنده و یا از اتفاقاتی که در جریان بود هیجانی و حتی استرسی میشدم، اونم در حالیکه میدونستم در پایان داستان همهچی به خوبی به سرانجام میرسه. تمرکز شخصیتپردازی رو دو شخصیت اصلیتر کتاب یعنی فیلیاس فوگ و خدمتکارش پاسپارتو (که هی اسمش منو یاد پاسپورت میندازه) بود. و به باقی شخصیتا از جمله بازرس فیکس که ضدقهرمان داستان بود، خیلی پرداخته نشده بود. و امان از دست پاسپارتو! یعنی جر خوردم از دست این بشر با حرفا و نظراش! :))) فیلیاس فوگ هم خیلی شخصیت عجیبی بود؛ خونسرد، ساکت، ماشینی ولی در عین حال با وجدان و وظیفهشناس. وسواسی که این بشر درمورد سروقت بودن داشت عجیب بود ولی ازون عجیبتر رفتار بیخیالش تو سراسر ماجراهای کتاب بود. هر جا به گیر میخوردن باقی اعضای گروه از استرس شب خواب نداشتن، ولی این آقای فوگ که ثروتشو سر شرط طی کردن دور دنیا در هشتاد روز گرو گذاشته بود، اصن عین خیالش نبود. به قول راوی کتاب «فیلیاس فوگ طوری رفتار میکرد که انگار آن طوفان جزو برنامهی سفرش بود.» ترجمهی کتاب از خانم فرزانه مهری خوب و روون بود و خوبی دیگهی این نسخهای که من خریدم این بود که اول کتاب یه نقشه داره که مسیر حرکت ایناها رو از انگلستان (لندن) به فرانسه، ایتالیا، مصر، هند، هنگ کنگ، ژاپن، ایالات متحده و بازگشتشون به انگلستان نشون میده. و من در طول خوندن مدام برمیگشتم و از رو نقشه سفرشونو دنبال میکردم. از چت جیپیتی پرسیدم اگه امروزه بخوایم بدون هواپیما دور دنیا رو شبیه فیلیاس فوگ بگردیم، چند روز طول میکشه. گفت بین 40 تا 50 روز. دیگه صحتش رو خدا عالمه! :))) همچنین اضافه کرد با هواپیما بین 48 تا 60 ساعت طول میکشه. پینوشت: چرا جلدای نشر آفرینگان انقدر قشنگه ولی صحافیهای جلد سختشون انقد بده؟ #تعداد دفعات خوانش: 2