یادداشت َarvenia

َarvenia

َarvenia

کتاب امروز هم یه کتاب کم‌تر شناخته شده است که خیلی وقت پیش اتفاقی تو کتابخونه مدرسه پیداش کردم.

قلم نویسنده خیلی جذاب و پر کششه. نوع روایت داستان پر از جزئیات تصادفی و در عین حال قابل توجه، جزئیاتی که داستان رو واقعی‌تر و زنده‌تر می‌کنه.

راوی داستان از نوع اول شخصه و در تا حدی شبیه به دفتر خاطرات یا زندگینامه‌ایه که یه بچه سیزده ساله نوشته. برای همین قلم و لحن داستان ساده است.

شخصیت پردازی این داستان واقعا خوبه. معمولا نویسنده‌ها برای پرداخت کاراکترهای کودک مشکل دارن مخصوصا اگه داستان از زبان اول شخص باشه اما این نویسنده به خوبی از پسش بر اومده. کاراکتر اصلی یه بچه است با همه حماقت‌ها و افکار ساده‌لوحانه که گاهی حتی منطقی هم نیست اما کاملا با منطق شخصیت جور در میان.

داستان یه جورایی از نوع برشی از زندگیه و واقعا قرار نیست هیچ حادثه شگفت‌انگیز و یا پایانی حماسی داشته باشه، بلکه مسیر داستانه که باعث جذابیت کتاب می‌شه. وقایع ساده و روزمره که کاملا محتمل و در عین حال جالبه.

گاهی از چرخش وقایع داستان آدم تعجب می‌کنه. همون‌طور که گفتم داستان وقایع معمولی و روزمره داره اما سیر وقایع عجیبه جوری که با خودت فکر می‌کنی چی شد که اینجوری شد. وقایع داستان کاملا محتمل و در عین حال دور از ذهنه و همین مسئله اتفاقات رو با وجود سادگی جالب می‌کنه.

این داستان یه جورایی آموزنده است. مفاهیم جالبی در دل خودش داره و با وجودی که نکته اخلاقی داستان کاملا واضحه به آدم حس نصیحت شدن نمی‌ده.

📚در مجموع اگه دنبال کتابی با داستان ساده می‌گردین که اتفاقات معمولی رو با یه قلم خوب براتون جذاب کنه این کتاب انتخاب خوبیه.