بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت alef

alef

1402/07/17

                کتابهای زیادی درباره دفاع مقدس و جنگ هشت ساله ایران و عراق خواندم که البته به خاطر آشنا نبودن با نرم افزار بهخوان در اینجا ثبت نکردم. کتاب هایی که بیشتر روایت مردان جنگ بود، آن هم در میدان جنگ و خط مقدم کتاب‌هایی مثل: شناسایی بمو، لشگر خوبان، جنگ دوست داشتنی، همه دوستان من، مهتاب خیّن، از معراج برگشتگان، نورالدین پسر ایران و...... در میان این کتاب‌ها روایت زنان در جنگ را هم خوانده بودم مثل: دا، فرنگیس، دختر شینا یا سایر کتاب‌هایی که روایت همسران شهدای دفاع مقدس بود. 
اما در کمتر کتابی اختصاصاً به موضوع زنان و فعالیت های آنان در پشت جبهه پرداخته ‌شده بود. آن هم فعالیت شستن و رفو کردن لباس رزمندگان و مجروحان جنگ.

✅کتاب روایت خاطرات چندین زن است که به صورت متوالی بیان می شود. زنانی با شرایطی مختلف در زندگی شخصی که تصمیم می گیرند برای دفاع از اسلام و ایران تا جایی که می توانند تلاش کنند. 
اکثر روایت های کتاب تکراری است. چرا که همه راویان یک کار را انجام می دادند و در یک محل بودند. که البته همین هم می تواند تایید کننده سخنان آنان و اتفاقات آن سال‌ها در رختشورخانه باشد. 
بعضاً روایت های کتاب بسیار دردناک می شود و خواننده را متاثر می کند و به فکر وادارد. اما چاره ای جز بیان این روایت ها نیست. چرا که جنگ و وقایع و اتفاقات آن را نباید سانسور کرد. نسل های بعد باید بخوانند و بدانند که برای این کشور و این انقلاب چه زحمت هایی کشیده شده و چه خون دل هایی خورده شده است. روایت ها هر چند دردناک اند اما واقعیت دارند. نسل بعد همه این ها را باید بدانند چه خوب، چه بد، چه دردناک و حتی وحشتناک.

✅یکی مزیت خوب دیگر کتاب داشتن عکس هایی رنگی از رختشورخانه و راویان و شهدای مربوط به هر روایت است. 

✅در این کتاب به حادثه بمباران شهر اندیمشک در 4 آذر سال 1365 هم پرداخته شده است. بمباران 1 ساعت و 45 دقیقه ای شهر توسط 54 فروند هواپیما که هنوز هم در کتاب ها و فیلم های دفاع مقدس چندان به آن پرداخته نشده است. موضوعی که یکی از اسناد مظلومیت مردم ایران و به خصوص مردمان اندیمشک است.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.