یادداشت زهرا دشتی

مینیمالیسم دیجیتال: انتخاب زندگی متمرکز در دنیایی آشفته
        کال نیوپورت در کتاب مینیمالیست دیجیتال، در مورد خطر و فاجعه پراگندگی شدید تمرکز ما، به وسیله تکنولوژی‌های جدید، به ویژه تلفن همراه و دستگاه‌های مشابه می‌گوید. دستگاه‌هایی که قرار بود باری را از روی دوش زندگی ما بردارند اما ناگهان متوجه شدیم که بخش بزرگی از زندگی ما را ربوده‌اند. نیوپورت که خود استاد علوم کامیپوتر است که دشمنی و مخالفتی با تکنولوژی ندارد، اما از آنچه که با استفاده بی‌فکر و مطابق با سیاست‌های شرکت‌های دیجیتالی بزرگ و تجاری با این تکنولوژی می‌کنیم را خطرناک می‌داند و در این کتاب به ما نشان می‌دهد که چطور توجه ما، مطابق برنامه اقتصاد توجه‌محور، دزدیده می‌شود.
طبیعتا زمانی طرح یک مسئله کارگشاست که در کنارش راه حلی هم ارائه و پیشنهاد شود. این هدفی است که نیوپورت از نوشتن این کتاب دارد و سبکی از زندگی به نام مینیمالیست دیجیتال را معرفی می‌کند و سعی می‌کند با پیشنهادها و دستورالعمل‌هایی که افراد دیگر در مسیر این سبک زندگی برداشته و موفق بودند، به ما سرنخ‌هایی برای رفتن به سمت چنین سبک زندگی و بهبود کیفیت زندگی‌مان می‌دهد. هدف این کتاب این است که ما از محصول شرکت‌هایی با اقتصاد توجه‌محور بودن، تبدیل به انسان‌هایی شویم که از تکنولوژی استفاده مناسب می کنند.
ترجمه کتاب روان و مناسب است، موارد ارجاع و نام های انگلیسی توسط مترجم در انتهای کتاب ذکر شده اند که حداقل ترجیح من این بود پایین هر صفحه ذکر شود اما یک امر سلیقه‌ای است. در مجموع کتاب جالب و قابل توجهی بود هرچند برای من کمتر از کتاب کار عمیق که اثر دیگری از همین نویسنده است کاربردی بود. شاید یک دلیل این باشد که من چندان هم درگیری عمیقی با اعتیاد دیجیتال ندارم و دلیل دیگر اینکه مسئله تمرکز در محیط کار، دغدغه جدی‌تری برایم بود و هم اینکه بعضی راه حل های آن کتاب، برای حل مشکل اعتیاد دیجیتال هم مفید بود.
خانم سمانه پرهیزکاری این کتاب را ترجمه و نشر میلکان آن را چاپ کرده است.
      

15

(0/1000)

نظرات

ممنون از توضیح جامع تون.  یه مدته می‌خوام بخونمش

0