یادداشت سجاد علی پور

آمریکاستیزی، چرا؟
        مکتب((آمریکاستیزی)) یا فرهنگ((آمریکاگرایی))؟ این دو نگاه هم اکنون مقابل هم قرار گرفته اند. امّا کدام یک از پشتوانه ی عقلانی و آینده نگرانه تری برای نجات بشریت برخوردار است؟
((آمریکاگرایی)) نوعی فرهنگ است که فقط مختص ساکنان آمریکا نیست؛ بلکه شامل تمام کسانی می شود که با این فرهنگ خاص زندگی می کنند.
در کشور ما نیز این فرهنگ به واسطه ی صنعت سرگرمی و تبلیغات رسانه ای عمومیت یافته است. بنابراین بررسی تجربیات جهانی از تبعات این فرهنگ می تواند برای ما قابل استفاده باشد.
یکی از کتاب های جامع و البته بسیار خلاصه که در حدود 100 صفحه، یک بازخوانی تاریخی و انتقادی از تبعات آمریکاگرایی ارائه کرده، ((آمریکاستیزی چرا؟)) اثر پروفسور ((روژه گارودی)) است.
روژه گارودی متفکر برجسته ی فرانسوی، دارای دکترای فلسفه از دانشگاه پاریس است. او متفکری آزاداندیش بود که به خاطر اعتراض از حزب کمونیست فرانسه اخراج و کمی بعد مسلمان شد.
او در این کتاب 100 صفحه ای، بر طبق تاریخ و تجربه ی عملکردی در نقاط مختلف جهان، نشان می دهد که فرهنگ آمریکایی چگونه اقتصاد و فرهنگ ملت ها را نابود می کند.
این کتاب یک چکیده ی بسیار مفید برای آشنایی با تبعات آمریکاگرایی بر اساس بررسی اقدامات اقتصادی، فرهنگی و نظامی دولت آمریکاست که در آخر راهکارهایی هم برای درمان بیماری آمریکاگرایی ارائه می دهد.(منبع: چی کتاب)