یادداشت Fatemeh Amiri
فرسنگ ها فاصله گاهی واقعا نمیتواند بین دو نفر جدایی بیندازد چون سرنوشت این دو آدم به هم گره خورده است و از هم جدا شدنی نیست هزاران موانع زمینی و آسمانی گاهی دو قلب را نه تنها از هم جدا نمی کند که حتی باعث می شود عشق میان این قلب شعلهور تر هم شود دختری که با مرگ دسته و پنجه نرم می کند و مرگ را بیخ گوش خود می بیند ولی این عشق چراغ امید را دلش روشن میکند پسری که تا پای مرگ برای رسیدن به محل زندگی این دختر تلاش می کند ولی موفق نمی شود دختری که چندین بار به امید رسیدن به معشوقش نا امید می شود و در میان همین نا امیدی ها یه دفعه انگار راه به هم رسیدن این دو باز می شود ولی درست در جایی که برادرش بسیار عصبانی و برای برگرداندن او تا چند قدمی اش می رسد و... این داستان جذاب و پر پیچ و خم از رسیدن دو قلب عاشق به هم رو میتونید در این کتاب بخونید اما حس خودم با خوندم این کتاب وقتی کتاب رو شروع کردم چنین روحیه ای خیلی برام جالب بود راستش اولش فکر کردم کسی که داستان رو شروع کرده و داره صحبت میکنه یک پسر هست به خاطر اون تکاپو ها و جسارت های این شخصیت ولی واقعا یه دختر قوی که با وجود آن شرایط سخت در غزه و نبودن پدر و... در کنار خانواده به آنها کمک میکند خودش یه الگوی قوی بودن هست و تسلیم شرایط نشدن و تلاش کردن با وجود همه ی مشکلات مسئله ی بعدی اینکه من هم مثل دختر داستان اصلا فکر نمیکردم که این آدمی که خیلی اتفاقی باهاش صحبت کرده واقعا یک عاشق واقعی بشه و بخواد با تمام سختی ها و نشدنی بودن ها به خواستگاری این دختر بیاد احساسی که بعد از خوندن این کتاب پیدا کردم خیلی جاها باهاش ناراحت شدم و گریه کردم مخصوصا قسمت هایی از جنگ همون جایی که همه با هم اشهدشون رو میخوندن و یک جا ایستاده بودن و جایی که آلا میخواست از خانواده اش جدا بشه و تنها به سمت سرنوشت بره و جایی که خلیل در پایان داستان دچار اون سختی ها و بیماری شد با این قسمت ها گریه کردم به نظرم این رمان یک درس ایثار در عشق رو خیلی قشنگ نشون میده اینکه یک آدم عاشق چقدر میتونه ایثارگر بشه و چقدر میتونه خودشو نادیده بگیره و چقدر میتونه مقاوم بشه و چقدر میتونه تلاش کنه و علاوه بر اون اینکه چیزی که در واقع زندگی اتفاق میفته این هست که خیلی وقت ها اون چیزی که ما دوست داریم اتفاق نمی افته و انگار هر کس رسالتی داره که همه چیز طبق اون رسالته جلو میره و اینکه گاهی زندگی با وجود تمام سختی ها ولی شیرین هست یعنی در پایانش راضی هستی از اینکه سختی ها رو کشیدی چون در نهایتش به یک چیز خیلی خوب رسیدی