یادداشت راضیه بابایی

هفت خوان رستم
        در این کتاب شخصیت رستم از کتاب شاهنامه در نظر گرفته شده است و داستان آن به صورت مختصر و منثور در کتاب بیان شده است. از صفحه اول و نقطه ای ابتدایی از شروع داستان، نویسندگان مخاطب را به پاورقی ارجاع داده و داستان را به گونه ای دیگر ادامه می‌دهند. رفته رفته و در صفحات بعدی داستان اصلی تمام می‌شود و پاورقی به متن اصلی کتاب تبدیل می‌کرد. همچنین فونت نوشتاری آن از حالت ریز پاورقی به فونتی بسیار درشت تبدیل می‌گردد. داستانهای شاهنامه با این روش باز آفرینی می‌گردد. همچنین لحن داستانها کمی طنزآلود است. در زیر مختصری از داستان باز آفرینی شده خواهد آمد. ( اصل داستان در این متن ذکر نشده است)
هفت خوان رستم  در ابتدای داستان و خوان اول که رخش با شیر درگیر می‌شود ،رخش کشته می شود. رستم سوار بر شیر به راه خود ادمه می‌دهد.در خوان دوم رستم یک چاه پیدا می کند و  در خوان سوم اژدها رستم و شیرش را می‌خورد و آنها داخل شکم اژدها را سوراخ می کنند و بیرون می آیند. در خوان چهارم جادوگر در چهره تهمینه زن رستم ظاهر می‌شود و  ..
مزایای کتاب:
آشنایی مخاطب با داستانهای اصیل شاهنامه- ایجاد تفکر خلاق و پویا برای یافتن راه حلهای مختلف در داستان که به نوعی تمرین برای متفاوت دیدن، شنیدن و عمل کردن است- گرافیک خلاقانه در کتاب- تصویر گری متناسب با محتوا – فرم طنازانه و جذاب پیشخوان و پسخوان که توجه مخاطب را به ساختارهای افسانه ای و خارج از چهارچوب منطق آنها جلب می کند و متون کهنی که در باز آفرینی متن شاهنامه استفاده می شود را به خواننده معرفی می کند. همچنین نحوه عملکرد و دنیای ذهنی نویسندگان را برای مخاطب روشن می سازد تا داستان و هدف از نگارش از آن را تا حدودی متوجه شود- ویراستاری بی عیب و نقص و درست
معایب کتاب:
ایراد اساسی اثر طولانی بودن داستان و پیچیدگی حوادث آن نسبت به متن اصلی است. همچنین پایان بندی داستان برای مخاطب نوجوان جذاب نیست. زیرا داستانها در جایی رها می شوند که مخاطب دوست دارد ادامه یابد. فونت ابتدایی داستان برای مخاطب با ضعف بینایی ، آزار دهنده است. پس خوان کتاب نیز به جهت لحن کنایی برای نوجوان 12- 13 ساله قابل فهم نیست.





      
13

2

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.