یادداشت آتنا ثنائی فرد
1403/11/12
چی میشه اگه با کسی که دوستش داریم، فقط بتونیم از طریق تلفن ارتباط برقرار کنیم و هرگز دیگه نتونیم ببینیمش؟ ایدهی محوریِ You've Reached Sam یا «شما با سم تماس گرفتهاید» همینه: جولی و سم دوتا نوجوون ۱۷، ۱۸ سالهان که رابطهی عاطفی خیلی عمیقی با هم داشتن، تا اینکه سم میمیره. و بعد از اون، به دلایل ماورایی و نامشخصی، متوجه میشن که میتونن همچنان با هم تماس بگیرن و صحبت کنن؛ با این تفاوت که سم مُرده و دیگه هرگز قرار نیست برگرده. این کتاب یه سفر به درونِ احساسات جولیئه. اینکه چطور میتونه به زندگیش ادامه بده وقتی که با بزرگترین تناقض زندگیش مواجه شده: از دست دادن یک نفر و در عین حال از دست ندادنش بهطور همزمان! به عنوان اولین رمان زبان اصلیای که خوندم، تجربهی خیلی خوبی از آب در اومد. سیرِ آروم داستان و شخصیتهاش رو خیلی دوست داشتم. علیرغم نوجوون بودن شخصیتها، عشقی که توی داستان به تصویر کشیده شده بود، عمیق و پخته بود و این رو خیلی پسندیدم. ساعتها و بیوقفه و نیمهشب میخوندمش و عمیقاً احساسات شخصیتها رو تجربه میکردم. داستانی بود که جزئیات دقیقی داشت و تمامِ اتفاقاتش «معنیدار» بودن. و در کل، از توقعی که نسبت به یه رمانِ عاشقانهی Young Adult (ردهی سنی ۱۲ تا ۱۸ سال) داشتم، خیلی فراتر بود!🌟 ضمناً سطحِ زبانش هم واقعاً خوب بود و من با سطح زبان B1-B2، راحت و بدون دشواری تونستم بخونمش. اگه قبلاً سراغ خوندن کتابهای سطحبندیشده رفتید، این کتاب به عنوان اولین تجربهی «متن اورجینال» خیلی مناسبه. پینوشت: -کتابهای Young Adult: گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، کشف هویت، اولین روابط عاشقانه، چالشهای نوجوانی. -کتابهای New Adult: گروه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال، چالشهای کسب استقلال، ورود به دنیای بزرگسالی، روابط عاطفی جدیتر.
1403/11/12
این تعریف young and new adults از کجا میاد.تا جایی که من میدونم و دیدم به ۱۸ تا ۲۵ میگیم young adults و ۱۲ تا ۱۸ نوجوان حساب میشه. شاید فراتر بودش به همین برگرده، برای سن ۱۸ تا ۲۵ مناسب تر نبوده؟!
1403/11/12
راستش منبع را نمیتونم باز کنم، امکان کپی کردن متن وجود نداره. ولی عجیبه به ۱۲ ساله بگی young adult !! @Atena_snf
1403/11/12
آره بهنظر منم عجیب اومد! اما خب مثل اینکه توجیهش اینه که نوجوونی به عنوان پل بین کودکی و بزرگسالی در نظر گرفته میشه. همچنین نوجوون درجاتی از تجربیات بزرگسالانه رو به تدریج تجربه میکنه و برای ورود به بزرگسالی آماده میشه. و اینکه شخصیت اصلی این کتابها اغلب بین ۱۵ تا ۱۸ ساله، اما نوجوونهای ۱۲ یا ۱۳ تا ۱۵ ساله هم میتونن این کتابها رو بخونن احتمالاً. و اینکه به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نمیگن Young Adult، این عنوان رو روی خود کتابها گذاشتن صرفاً. (طبق برداشت خودم البته😅) @moonshine
آتنا ثنائی فرد