یادداشت آتنا ثنائی فرد

چی می‌شه اگه با کسی که دوستش داریم، فقط بتونیم از طریق تلفن‌ ارتباط برقرار کنیم و هرگز دیگه نتونیم ببینیمش؟
ایده‌ی محوریِ You've Reached Sam یا «شما با سم تماس گرفته‌اید» همینه:
جولی و سم دوتا نوجوون ۱۷، ۱۸ ساله‌ان که رابطه‌ی عاطفی خیلی عمیقی با هم داشتن، تا این‌که سم می‌میره. و بعد از اون، به دلایل ماورایی و نامشخصی، متوجه می‌شن که می‌تونن همچنان با هم تماس بگیرن و صحبت کنن؛ با این تفاوت که سم مُرده و دیگه هرگز قرار نیست برگرده.
‌
‌این کتاب یه سفر به درونِ احساسات جولی‌ئه. این‌که چطور می‌تونه به زندگیش ادامه بده وقتی که با بزرگترین تناقض زندگی‌ش مواجه شده: از دست دادن یک نفر و در عین حال از دست ندادنش به‌طور همزمان!

به عنوان اولین رمان زبان اصلی‌ای که خوندم، تجربه‌ی خیلی خوبی از آب در اومد. سیرِ آروم داستان و شخصیت‌هاش رو خیلی دوست داشتم. علی‌رغم نوجوون بودن شخصیت‌ها، عشقی که توی داستان به تصویر کشیده شده بود، عمیق و پخته بود و این رو خیلی پسندیدم. ساعت‌ها و بی‌وقفه و نیمه‌شب می‌خوندمش و عمیقاً احساسات شخصیت‌ها رو تجربه می‌کردم.
‌
داستانی بود که جزئیات دقیقی داشت و تمامِ اتفاقاتش «معنی‌دار» بودن. و در کل، از توقعی که نسبت به یه رمانِ عاشقانه‌ی Young Adult (رده‌ی سنی ۱۲ تا ۱۸ سال) داشتم، خیلی فراتر بود!🌟
‌
‌ضمناً سطحِ زبانش هم واقعاً خوب بود و من با سطح زبان B1-B2،  راحت و بدون دشواری تونستم بخونمش. اگه قبلاً سراغ خوندن کتاب‌های سطح‌بندی‌شده رفتید، این کتاب به عنوان اولین تجربه‌ی «متن اورجینال» خیلی مناسبه.
‌پی‌نوشت:
-کتاب‌های Young Adult: گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، کشف هویت، اولین روابط عاشقانه، چالش‌های نوجوانی.
-کتاب‌های New Adult: گروه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال، چالش‌های کسب استقلال، ورود به دنیای بزرگسالی، روابط عاطفی جدی‌تر.

این تعریف young and new adults از کجا میاد.تا جایی که من میدونم و دیدم به ۱۸ تا ۲۵  میگیم young adults و ۱۲ تا ۱۸ نوجوان حساب میشه.
شاید فراتر بودش به همین برگرده، برای سن ۱۸ تا ۲۵ مناسب تر نبوده؟!

راستش منم همینطوری فکر می‌کردم، اما مثل این‌که توی رده‌بندی سنی کتاب‌ها اینطوریه و با گروه‌بندیِ سنی (یعنی دوره‌های زندگی) متفاوته.
‌
منبع: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://alumni.uq.edu.au/what-new-adult&ved=2ahUKEwiJxKa52Z-LAxVh-QIHHRnYCUkQFnoECA8QBQ&sqi=2&usg=AOvVaw1T-0W9tYHyjUxlLBp2mcx9
‌از چت جی‌پی‌تی هم پرسیدم راستی😅
‌توی خود توضیحات همین کتاب هم نوشته بود Young Adult و رده‌ی سنی ۱۲ تا ۱۸ سال. برای همین متوجه‌ش شدم.

راستش منبع را نمیتونم باز کنم، امکان کپی کردن متن وجود نداره.
ولی عجیبه به ۱۲ ساله بگی young adult !!
@Atena_snf

آره به‌نظر منم عجیب اومد!
اما خب مثل این‌که توجیه‌ش اینه که نوجوونی به عنوان پل بین کودکی و بزرگسالی در نظر گرفته می‌شه. همچنین نوجوون درجاتی از تجربیات بزرگسالانه رو به تدریج تجربه می‌کنه و برای ورود به بزرگسالی آماده می‌شه.
و این‌که شخصیت اصلی این کتاب‌ها اغلب بین ۱۵ تا ۱۸ ساله، اما نوجوون‌های ۱۲ یا ۱۳ تا ۱۵ ساله هم می‌تونن این کتاب‌ها رو بخونن احتمالاً.
و این‌که به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نمی‌گن Young Adult، این عنوان رو روی خود کتاب‌ها گذاشتن صرفاً. (طبق برداشت خودم البته😅)
@moonshine

1403/11/12