یادداشت محدثه
1402/9/23
چند سال است که تلاش میکنم با قلم نادر ابراهیمی ارتباط بگیرم؛ اما هر کتابی را که شروع میکردم به نیمه نرسیده رها میکردم. زبان نوشتههای نادر، زبان خاصی است. برای من ارتباط گرفتن با این زبان سخت بود. اینبار مردی در تبعید ابدی رابا یک گروه خواندم. صفحه به صفحه را روز به روز خواندم تا روی دور افتادم. نیمهی کتاب غرق شده بودم. غرق داستانی که با زبانی رسا پرورده شده بود. نادر مفاهیم عمیق فلسفوی و عرفانی را خیلی ساده و روان در داستان آورده بود، انگار هم فلسفه میخواندی هم داستان. مردی در تبعید ابدی داستانی از زندگی ملاصدرای شیرازی است. نویسنده داستان را از دوره نوجوانی ملاصدرا در شیراز شروع میکند و زمانی که ملاصدرا از تبعید رها میشود و به شیراز باز میگردد، به پایان میرساند. در این کتاب با روحیات و تفکرات ملاصدرا آشنا میشویم و شرح کمی از وقایع دوران صفوی که همعصر با ملاصدرا بوده را میخوانیم. فارغ از زیبایی داستان زندگی ملاصدرا، مباحث عرفانی چنان عمیق و نورانی بودند که امکان ندارد نویسنده جز با درک کردن این مفاهیم توانستهباشد آنها را به زیبایی تمام بیان کند. #حلقه_کتابخوانی_مبنا #تنها_کتاب_نخون #با_کتاب_قد_بکش 🌱 #کتاب_مردی_در_تبعید_ابدی