یادداشت عین راء

عین راء

1403/7/22

استیو جابز غلط کرد با تو: خاطرات یک کپی رایتر دون پایه
        نویسنده، با عینک طنزِ جدی به تجربه 29 ماهه خویش در فضای استارت آپی نگاه کرده و کتاب قشنگی را قلم زده است.

هر بخش از کتاب یک محور دارد که نویسنده سعی کرده خواننده ناآشنا با فضای کاری را با آن موضوع آشنا کند و در این میان، نظراتش نسبت به مسئله را هم منتقل کند. اگر چه که این نظرات، غالبا رنگ و بوی انتقاد به خود گرفته اند و کمتر به جانب تعریف کشیده شده اند.

نمی توانم بگویم تحت تاثیر کتاب قرار نگرفتم! واقعا خوب بود. رو به رویی و مواجهه نویسنده با واقعیت در نوع خودش قابل ستایش بود. هرچند که انگار خود نویسنده هم در مقام یک مدیر قرار گرفته بود و داشت به ما توصیه می کرد! همان مدیری که مدام به سخره اش می گرفت! ولی بنظر می ارزید. از جهات مختلف. یکی برای آشنایی با فضای کاری ای که نویسنده تصویر می کند و یکی هم برای واقعیت هایی که لا به لای کتاب نسبت به آن تذکر می دهد.

طنز کتاب قشنگ است واقعا. من دوستش داشتم. به سخره کشیدنِ همه ی حرف ها و مسائل توخالی و ادا و اطوارها...

سبک نگارش کتاب به نظرم جا داشت کمی بهتر شود. یعنی گاهی نویسنده از موضوع دور می شد و گاه در مقام دانای کل قرار می گرفت که بعضی اوقات این مسئله جا نداشت. تصویرِ دانای کلی که البته برخی توصیه هایش واقعا برایم جذاب بود را می پسندم در کل ولی گاهی خروج از بحث بود و کمی توی ذوق می زد.

در کل به گمانم تجربه نگاری خوبی در فضای کسب و کار استارت آپی است. برای کسانی که در سن کنکور هستند به نظرم خواندنش خوب و حتی ضروری باشد. که کمی با فضای کسب و کارهای جذاب(!) آشنا شوند. قبل از آن هم می فهمند متون کتاب را، نه که نفهمند، ولی زود است کمی برای شان.