یادداشت محمدحسین معصومی
1403/12/25

من تا الان آثار آیت الله وحید خراسانی رو نخونده بودم و باید بگم، چقدر محرومیم از ایشون! البته که فکر نکنم کسی بین مراجع بالاتر از آیت الله سبحانی باشه، از این منظر که یک پکیج و بسته کامل هستن. یعنی هم تاریخ و سند و هم روایت رو به خوبی با هم دارند. این کتاب از آیت الله وحید یک نوشته کوتاه و در عین حال کامل از زندگانی امام حسن مجتبی هست. نکته پر رنگ و حاکم بر روایت، بحث امامت و اصول اون هست. یعنی روایت تاریخ رو در دل معارف امامت بیان میکنن و حتی بخش هایی از کتاب هم به این قضیه اختصاص دادند که بسیار شیوا و خوب هم هست.مثلا در یک بحث کوتاه به موضوع تداخل اجماع مردم و یا به زبان امروزی دموکراسی و مسئله امامت میپردازن و نقش و جایگاه او... از سری چیزهایی که پشمای آدم رو میریزه، اطلاع و تسلط آیت الله وحید روی منابع اهل سنت هست! یعنی هر روایت ها و حدیث هایی که در کتاب بیان شده و شاکله اصلی کتاب رو هم تشکیل میدن، اغلبشون دست کم 10 منبع از اهل سنت براشون نوشته شده! به جز منابع شیعه! و این موضوع به تنهایی این اثر به شدت قوی کرده💯 اگر کتاب رو به دو قسمت تقسیم کنیم، قسمت اول مباحث ولادت و امامت امام حسن هست و قسمت دوم مربوط به صلح و فوت ایشون که بحث صلح، ظرافت و نکات جالبی داشت. در عین حال که آیت الله وحید به دنبال جواب دقیق برای مخاطب میگرده و روایت میاره، به دنبال تفهیم این موضوع هست قرار نیست ما سر و ته همه چیز رو بفهمیم و بدونیم! به نوعی:چون تو را نوح است کشتی بان ز طوفان غم مخور... 🌱به مناسب ولادت امام حسن این کتاب رو از دست ندید و حتی اگر مطالعه ای از کتب دیگه داشتید هم این رو حداقل بابت مرور، بخوانید. من که لذت بردم در یک روز هم به راحتی تموم میشه😉 لینک کتاب: https://eitaa.com/tasnim_pdf/3111