یادداشت ;Mason
1404/7/7 - 15:57

درود! راستش... برای کم امتیاز دادن شک دارم چون حس میکنم دارم به این کتاب کم لطفی میکنم. مخصوصا برای طرفداران که کتاب بیست هزار فرسنگ زیر دریا و داستانهای کاپیتان نمو، چون به نظر من واجب میاد این کتاب رو بخونن! اولین باری که رفتم کتابخونه، فقط جذب اسم کتاب شدم. برش داشتم و با دیدن جلد کتاب و اسم نویسنده بیشتر از پیش ترغیب شدم بدونم چه کتابه! اما... من اون زمان فریب اسم و جلد کتاب شدم. مخصوصا که نویسندهاش به کتاب های ژانر اساطیریش -پرسیجکسون- معروفه. همهی اینا دست به دست دادن که منو فریب بدن. بدون پیشینهی قبلی کتاب رو باز کردم و شروع کردم به خوندن! و واقعا وای! توقع داشتم کتابی با ژانر فانتزی-دریایی باشه! اما چیزی که تحویلم داد مدتها بود که به دنبال چنین کتابی بودم! کتاب علمی-تخیلی همراه با الهام گرفتن از کتاب هایی ژول ورن! همراه با اقیانوس، موجودات دریایی، و کمی نوجوانانه و معماگونه! شخصیتها به وضوح تفاوتهای آشکاری داشتن و به وضوح روشون کار شده بود حتی شخصیتهای فرعی و کمتر دیده شده. و داستان هیچ کموکاستی نداشت. از نظر من که اینطور بود. تمام سوالها پاسخ داده میشدن و هیجان و روال عادی کاملا به جا بود. شاید فقط دو-سه فصل اول براتون ساده (و شاید کسل کننده) بیاد که این طبیعیه چون واقعا لازم بود. این کتاب علاوه بر داستان، میشه گفت درسهای بزرگی درونش داشت، شاید هم اندکی روانشناسی؟👌🏻 یکی از چیزهایی که واقعا از این کتاب یاد گرفتم، یک رهبر درسته که در آخر خودش تصمیم میگیره؛ اما زمانی بین افرادش محبوبه که همیشه اونهارو در جریان بزاره، به حرفهاشون گوش بده و به اونها احترام بزاره. این کتاب حقش بیشتر دیده شدنه و واقعا ارزش خوندن داره. حالا من نیم ستاره کمتر میدم بخاطر ویراستاری کتاب. این نشر مخصوصا آخرای کتاب کمی به ویراستاری با دقتتری نیاز داشت. اما ترجمه؟ واقعا روون و عالی بود. (واقعا حیفم میاد واسه چنین داستانی ستاره کم کنم اونم به چنین دلیلی.) باز هم بنا به سلیقهی افراده که به دریا، ژانر علمی-تخیلی علاقه داشته باشن و ازش لذت ببرن. هشدار: این کتاب، پایهی علمی قوی هم داشت و از نظر من این کتاب برای زیر ۱۴ سال، اصلا مناسب نیست چون ممکنه متوجه حرف های علمی داستان نشن. نکتهی شاید دوست داشتنی: شاید دلتون بخواد قبل این کتاب و یا بعدش به سراغ کتاب بیست هزار فرسنگ زیر دریا برید! اما نخونید هم لازم نیست.