یادداشت خانه ادبیات نوجوان

پرومتئوس یک نیمه‌ایزد و نیمه‌انسان است. آتش را از ایزدان می‌دزدد و آن را به انسان‌ها می‌دهد. به همین دلیل است که دویست‌سال در کوه به غل و زنجیر کشیده می‌شود. هر روز ایزد انتقام او را می‌کشد و فردایش او دوباره زنده می‌شود. ولی زنوس، ایزد ایزدان، با او قراری می‌گذارد: اگر قهرمان انسان بیاید، پرومتئوس بخشوده می‌شود. پس او هم با فرار از ایزد انتقام و به دنبال قهرمان، در زمان سفر می‌کند.

سه‌گانه‌ی آتش‌دزد اثر تری دیری، داستانی اساطیری با آمیزه‌ای از طنز است. مخاطب در بین گفت‌وگوها، حقایق و نکاتی را متوجه می‌شود. مثل اینکه هریک از ایزدان چه کاری را بر عهده دارند. کتاب دو داستان جدا از هم را تعریف می‌کند که در اواسط داستان به هم گره می‌خورند. ترتیب رویدادها باعث شده که ما درک و حتی غافلگیری بیشتری نسبت به حوادث داستان داشته باشیم.

شخصیت‌سازی خوب، یکی از ویژگی‌های جالبی است که این مجموعه دارد. همینطور این نکته که نویسنده برای هر اتفاق افسانه‌ای، دلیل خیالی خود را روایت می‌کند.

این کتاب به ما ثابت می‌کند که در درون هر یک از ما، تحت شرایط سخت و خطرناک یک قهرمان ظهور خواهد کرد. همچنین کتاب نقد شدید و واضحی به ستم و حیله‌گری انسان‌ها دارد. این مجموعه به نوجوان‌های بالای ۱۳-۱۴ سال پیشنهاد می‌شود.

نویسنده‌ی مرور: هاجر حیدری

در نوجوانی خواندم و خیلی دوستش داشتم. یک جورهایی روی پرومتئوس کراش زده بودم 😁