یادداشت محمد

محمد

محمد

زمانی که انقلاب علمی و انقلاب ادبی تقریبا هم زمان در قرن ۱۶ و ۱۷ به وقوع پیوست. باعث شد این دو در یکدیگر نفوذ کنند. حال این اتفاق باعث این شد که نمایشنامه‌هایی در ارتباط با علم داشته باشیم و این نمایشنامه یکی از آنهاست.
نمایشنامه فارم هال در رابطه با قرنطینه دانشمندانی است که در آلمان نازی به روی پروژه اتمی کار می‌کردند.
مکالمات‌ آنها، تفکراتشان و دلیل پرداختن آنها به پروژه اتمی در این نمایشنامه بیان می‌شود. این مکالمات بخشی از همان مکالماتی هست که "ام ای ۶" (اطلاعات انگلستان) هنگام قرنطینه دانشمندان آلمانی در فارم هال ضبط کرده.
یکی از موضوعاتی که برای من حالب بود توی این کتاب این بود که، دانشمندان آلمانی در این نمایشنامه در کنار کشورشون ایستاده بودند و می‌خواستند فقط به کشور خدمت کنن صرف نظر از اینکه رژیم دیکتاتوری است، اما در آخر باز هم وقتی در فارم‌ هال بودند خانوادشان درست مانند جنگ‌زدگان بودند و هیچ چیز نداشتند. انگار آنها به کشورشان خدمت می‌کردند ولی کشورشان به آنها خدمت نمی‌کرده.
و در آخر میخوام بگم این کتاب به شدت توصیه می‌کنم فقط اول این کتاب را بخوانید و بعد سریال اوپنهایمر رو ببینید.