یادداشت سید حسین مرکبی
1400/2/1
این کتاب سال ۲۰۰۹ برای اولین بار چاپ شده و تا امروز توسط ۶ انتشارات به فارسی ترجمه شده است! ترجمهای که من هدیه گرفتم و خواندم، چاپ ۱۲امش بود! ترجمه بد نبود اما میتوانست خیلی بهتر باشد. ردپای مترجم دیده میشد و شاید جملات میتوانستند خیلی رنگینتر و ظریفتر باشند. این دو بند را بدون شرح ببینید: - قرآن به تازهعروس میماند. کسی که میخواهد بخواندش، اگر با دقت و اعتنا به نزدش نرود او هم رویش را میپواشند و به هیچ وجه روبندش را باز نمیکند. (ملت عشق) - قرآن همچو عروسی است. با آنکه چادر را کشی، او روی به تو ننماید. آنکه آن را بحث میکنی و تو را خوشی و کشفی نمیشود آن است که چادر کشیدن تو را رد کرد و با تو مکر کرد و خود را به تو زشت نمود، یعنی «من آن شاهد نیستم.» او قادر است به هر صورت که خواهد بنماید. اما اگر چادر نکشی و رضای او طلبی، بروی کشت او را آب دهی، از دور خدمتهای او کنی، در آنچه رضای اوست کوشی بیآنکه چادر کشی، به تو روی بنماید. (فیه ما فیه) سه نکتهی کوتاه به ذهنم میرسد: - جای بسی خوشحالی است که این معارف هنوز اینقدر خریدار دارند به شرط آنکه در یک قالب مقبول ارائه شوند ولی ما نتوانستهایم شرط را محقق کنیم. - جای بسی تأسف و تأمل است که ما اینقدر فراموشکار شدهایم و از خود دور افتادهایم و با خودمان گرفتار ناهمزبانی هستیم. حتما باید یک نفر پیدا شود و مشتی از خرمن فیه ما فیه و مثنوی را برایمان بازنویسی کند و دست بر قضا جایزهی دوبلین را هم ببرد تا ما از خود بیگانگان، سرمایهی خودمان را بگیریم و با ولع از آن بهرهمند شویم. - اقبال گسترده به این کتاب (حتی در جهان) میتواند نشانهای دیگر نیز باشد. آوردهاند آهنگ فروپاشی ساختارهای اجتماعی و سیاسی را نسبتی مستقیم هست با آهنگ گسترش تصوف. و باید ترسید.
1401/3/10
چه شباهت جالبی پیدا کردین بین 2تا کتاب. هیچ وقت نمی دونستمش و الان که اومدم نظرم رو در مورد کتاب بنویسم، با خوندن مطلب شما، نظرم عوض شد. هنوز هم دوست دارم متن کتاب رو، ولی از این که نمی دونستم کتاب های خودمون هم با این مضمون هستند یکم جا خوردم. من عاشق ادبیات ایرانم ولی خیلی از کتاب ها هست که هنوز نخوندم متاسفانه.
1402/6/16
سلام ب عزیزان واسه درمان خانومم هزینه ش موندم مسلمونی میتونه کمکم کنه پاش باید عمل بشه ب همین ماه محرم ب امام حسین ع هزینه داروهاشو ندارم گارکر سرگزرم بیمه ندارم مستعجرم مسئولی کسی ک میتونه قسمش میدم ب اهل بیت ب فاطمه زهراع درحد توانش ب دادم برسه دیگه چاره ای نداشتم 5859831138890248 ش کارت شجاعی زاده ب جون دوتا بچم حروم خور نیستم
1402/7/16
تا آخرین خط تیره همه چیز روال بود و روال و یکهویی تعجب کردم! از رواج تصوف باید ترسید؟ عجیبه.
1402/1/29