یادداشت فاطمه رهبری

سید بغداد
        این کتاب هم ارمغان دیگری است از روند تبادل کتاب با مرکز تبادل کتاب شهرداری و شاید جملاتی که خواننده قبل در اولین صفحه کتاب نوشته بود من را مسجل کرد برای داشتنش.
"تمت فی یوم ۹۸/۸/۲۰ نمی دانم مشت نمونه خروار است یا خیر در این کتاب .اگر باشد،سنت امر به معروف و نهی از منکر در میانشان مرده است؟!
رابطه آمریکا و عراق اگر خاطره واقعی باشد ، جالب است ؛سیری که از دل بستن تا تنفر و ناامیدی نسبت به آمریکا طی می شود ، قابل توجه است.در کل سنت های عراقیان متفاوت است..."
این کتاب را پشت تمام شدن کتاب نوه آمریکایی خواندم که می توانند مکمل های خوبی باشند.نوه آمریکایی ماجرای یک کشور جنگ زده از نگاه یک دختر عراقی آمریکا بزرگ شده است که در لباس نظامیان آمریکا به توهم خدمت به وطن آمده و این کتاب نگاه مردم عراق است به وضع اسفبار کشور و حضور اشغالگران آمریکایی.
به خوبی این تقابل ها و ارزش های سنتی مردم به تصویر کشیده شده است و صد البته گرایش های متعدد در عراق از کمونیست تا کولی کوچ کننده و...
در نگاه من ایرانی، عراق همه عرب هستند و شیعه یاسنی ولی این کتاب دید دقیق تر و جمع تری به من داد حتی تفاوت آیین ها و سنت ها ی عاشورایی و هدف آنان از برگزاری مراسمات عزاداری.
انگار ماشیعه های مذهبی ایران سلحشوران تر از عاشورا بهره برده ایم شاید به برکت تعالیم به برکت بزرگ مردانی که معاصرترین شام امام خمینی (ره) است.
کتاب رمانی است که با کمی آشفتگی از معرفی چند شخصیت و زندگی‌شان لابلای آشفته بازار و هرج و مرج بعد از سقوط صدام ، شروع می شود و از نیمه به بعد با ربط این افراد به هم ضرب آهنگ تندتری می گیرد ولی به نظر می رسد روابط علت و معلولی گاهی غیرمنطقی چیده شده است شاید به جهت تفاوت فرهنگی من خواننده با نویسنده  اما به هردلیل برایم کمی توی ذوق می زد.
به جهت برخی مطالب که به صورت باز عنوان شده است برای زیر ۱۸سال توصیه نمی کنم.