یادداشت محمد مهدی امین‌داور

مدتی از مطالعه ی این کتاب میگذرد و من تازه قصد نوشتن یک سری نکته بر این کتاب را دارم.
حقیقتش این کتاب رو خود آقای نبوی به خانواده هدیه داده بودند و تقریبا ۱۰ ماه پیش که من علاقه مند شده بودم بیشتر از تاریخ مشروطه ی ایران بدانم سراغ قفسه رفتم و این کتاب رو پیدا کردم.
در کتاب های آموزش و پرورش که ما متاسفانه مجبور به خواندن آنها هستیم تاریخ مشروطه و مرگ ناصرالدین شاه خیلی ساده بیان میشود و نمیگویند که میرزا رضا کرمانی (قاتل ناصرالدین شاه) و بابیان دیگر چه تاثیری داشته اند.
بر اساس تعالیم سید علی محمد شیرازی (باب)  ناصرالدین شاه و به طور کلی حکومت قاجار دشمن شناخته و مرگ ناصر الدین شاه بشارتی بوده است.
بعد از تبدیل شدن بابیان به دو فرقه بهاییت و ازلیت هر کدام اولا شیوه ی مقابله ی خود را ادامه دادند و دوما کلا متفاوت از هم برخورد نمودند.
در این کتاب به صورت کلی تفاوت این دو فرقه در تاریخ مشروطه و ... بیان میشود و به طور کلی تاثیر بابیان بر اتفاقات آن دوره نیز بیان میشود.
متن کتاب روان است و بدون دردسر و راحت قابل مطالعه است. توقع من را از توضیح درباره ی تاریخ مشروطه برطرف ساخت و به طور کامل متوجه وقایع شدم.

خیلی عالیه که می‌خوای در مورد مشروطه بخونی.
کتاب‌های آقای نبوی به غایت محققانه است، ولی اندکی روی تاکیدی که روی تاثیر بهائیان در تاریخ معاصر ایران و مشخصا مشروطه دارند، اندکی بزرگ‌نمایی دارند به نظرم.

پادکست "ماجرای مشروطه" از امیر خادم رو حتما گوش بده. خیلی خوبه واقعا.

حتما اگه دوست داشتی بیشتر بدونی از مشروطه، کتاب "مفهوم قانون در ایران معاصر" از مرحوم فیرحی رو پیشنهاد می‌کنم. به غایت آموزنده خواهد بود برات.

سلام
ممنونم از پیشنهاداتتون
از روی عنوان کتاب پیشاپیش میدونستم قراره روی بهایی ها فوکوس کنن ولی بازم برای من جالب بود.
پادکست رو حتما گوش میدم.