یادداشت عین راء

سیری در سیره ائمه اطهار (ع)
        با توجه به اینکه در یادداشت هایم به این کتاب برخوردم دوباره، حدس می زنم که بار دومی بود که این کتاب را خواندم و جالب اینجاست که برایم برخی مطالب نو و جذاب جلوه کرد. مثلا بحث مهدویت که در انتهای کتاب مطرح شد، دقیقا در همان یکی دو صفحه آخر که سه دوره رشد بشری تصویر می شود، مطمئنم اگر قبلتر از این و بدون اطلاعات فعلی دیده بودمش که دیده ام احتمالا، چیزی جز یک تشبیه برایم جلوه نمی کرد! اما الان به مدد اطلاعات جدیدتر می توانم بگویم چقدر دقیق و جالب مسئله را شهید مطهری بررسی کرده اند.

کتاب چون مجموعه ای از سخنرانی های شهید مطهری است خیلی وزن دهی متناسبی بین مطالبش وجود ندارد و یک جا حجیم و یک جا کمتر وزن دارد اما با این وجود سیر زیبایی برای کتاب وجود دارد.

چند نکته از لابه لای کتاب برداشت کردم که خیلی برایم جذاب بود. یکی بحث جهاد که اذن به جهاد را شهید منوط به فضای فرهنگی جامعه دانسته اند. یکی تشبیه دو نظریه در رابطه با مسئله مهدویت و نسبت آن با حجم گناهان جامعه به دمل و میوه! که واقعا خوب مطلب را جا می انداخت! ذهن عجیبی داشته شهید! این تشبیه ها و ساده سازی های مطلب های سنگین، فوق العاده است واقعا. و چند نکته این مدلی برایم در این کتاب جذاب جلوه کرد.

با آنکه می گویم حدس می زنم که یک بار خوانده بودمش و با آنکه کتاب جزو کتاب های روان و همه فهم شهید است، اما فوق العاده برای من ارزشمند بود. خدای متعال روح شهید مطهری را هر چه بیشتر غریق رحمت خویش کند.

خواندنش برای دوره دوم متوسطه به بالا توصیه می شود.