یادداشت 💫milkyway

💫milkyway

💫milkyway

کتاب سوادرسانه‌ای دبلیو جیمز پاتر، یک کتاب هشتصد صفحه‌ای درباره نحوه درست مواجه ما با رسانه هست که بزرگ‌ترین ضعف این کتاب از نظر من حجم زیاد و قیمت بالاشه و بزرگ‌ترین قوت هم ساده و کاربردی بودنشه.

علت اعتراضم به قیمت و حجم بالا بیشتر به‌خاطر اینه که بخش اعظم کتاب شامل مثال‌های متعدد و گاها خسته‌کننده هست، هر فصل نزدیک چهل صفحه‌ داره که به‌راحتی و به‌صورت قابل فهم می‌شد توی بیست صفحه جمعش کرد و حتی دو سه تا مثال رو هم آورد تازه برای خیلی بخش‌ها بیست‌صفحه رو هم زیاد گفتم.
کتاب از ابعاد مختلف شناختی، عاطفی، زیبایی‌شناسیک و اخلاقی مواجه ما با رسانه رو بررسی می‌کنه و سعی داره بگه چه‌اشکالی در مواجه ما وجود داره و چرا باید جور دیگه‌ای باشه، انواع محتوا دسته‌بندی شده و به‌راحتی می‌تونید انتخاب کنید با کدوم شروع کنید. البته بعد از خوندن چند فصل اول. بحث مورد علاقه من توی این کتاب مربوط به صنعت می‌شه، چشم‌انداز جالبی داره که در راستای سایر چشم‌اندازهاس.آخر هرفصل هم یک‌سری تمرین داره که هم بهتون نشون می‌ده سواد رسانه‌ای خوبی ندارید و فقط تا الان خیال می‌کردید که رسانه اثرش مال دیگرانه و هم اینکه کمکتون می‌کنه تقویت سواد رسانتون رو از یه‌جایی شروع کنید. خیلی از کارگاه‌های سواد رسانه‌  تو ایران براساس این کتابه.
خلاصه کتاب بهمون نمی‌گه از رسانه دوری کنید و در معرضش قرار نگیرید چون غیرممکنه بلکه بیشتر می‌خواد بهمون یاد بده استفاده رسانه‌ایمون رو خودمون کنترل کنیم.
فقط کاش اون کتاب سواد‌رسانه‌ای فسیل شده راهنمایی رو آتیش بزنن و شده دو خط از این کتاب رو یاد بدن....آه