یادداشت سمیرا علی‌اصغری

وقتی کسی میگه: «این کتاب خیلی خوبه». انگار داره درمورد ظاهر متفاوت پروانه‌های مریخ صحبت می‌کنه. خوب یعنی چی؟ کتاب خوب چیه؟
گربه‌بازی یک کتاب خیلی خوبه؛ یعنی دیالوگاش برآمده از شخصیت‌پردازی قوی نویسنده است، ملموسه، مایه‌هایی از طنز داره. یعنی به‌ندرت پیش میاد یک نویسنده مرد بتونه انقدر خوب جای چند زن، روایت کنه و تو اصلا احساس نکنی داری کتاب می‌خونی، تخیلات نویسنده رو و نه یک زندگی واقعی که در خلال چند مکالمه تلفنی و نامه‌نگاری‌ها شناخته میشه. شخصیت‌ها حتی اگر بد و خطاکار، دوست‌داشتنی‌ و توصیف‌ها بکر و تازه و عینی‌اند.

چون هیچ یادداشتی درباره‌ی کتاب نوشته نشده باید بگم درباره‌ی دوخواهر پابه‌سن گذاشته است که خلق‌وخوی دوران جوانیشون رو همچنان حفظ کرده‌ان؛ یکی آروم و صبور و منطقی؛ دیگری شر و شیطون و بی‌برنامه؛ زنی که همچنان در شصت‌وپنج سالگی سر و گوشش می‌جنبه و رابطه‌های عاطفی، بزرگترین سرمایه و بدترین اتفاق زندگیشن...

چه‌قدر درست نوشتید که:"خوب یعنی چی؟ کتاب خوب چیه؟" اگرچه نمی‌شه توقع یک‌سانی داشت که همه باید در یادداشت‌نوشتن این دقت ر به خرج بدن و درنهایت هم واژه‌هایی می‌مونن که احتمالا معناهای ضمنی بسیار متفاوتی برای هرکس دارن. دست‌انداز دیگه در یادداشت‌نوشتن هم استفاده از واژه‌هایی هست که بار ارزشی و احساسی دارن(مثل دوست‌داشتنی، جالب و..) به این دلیل که این واژه‌ها انگار شخصی‌اند!

بله درستش همیشه اینه که اولش بگیم «از نظر من این کتاب خوبیه» و بعد بیفتیم روی دست‌انداز بعدی :))

اصولا آثاری در ادبیات «خوب» شناخته می‌شه که از نظر فضاسازی، شخصیت‌پردازی، استفاده از پیرنگ و خرده پیرنگ و البته دراماتیک بودن رویدادها و اتفاق‌ها بتواند مخاطب را ترغیب به کشف و شهود کند.

البته تفاوت آثار کلاسیک و مدرن نیز بر اساس ساختار می‌تواند دچار تغییر و تحول شود.

درسته 🙏🌱

ارادت بانو 🙏☘️

شما همین ترجمه رو خوندید؟؟

بله، همین. نمی‌دونم ترجمه‌ی دیگه‌ای داره یا نه.

متشکر🌺