یادداشت Elias

Elias

1403/7/5

مجموعه قیام سرخ-جلد۱-قیام سرخ
        کتاب:#قیام_سرخ
نویسنده: پیرس براون
مترجم: مهنام عبادی
تعداد صفحات: ۳۳۴ صفحه وزیری
⚠️ قسمتهای داخل() نظر شخصی خودمه.
خلاصه داستان: کتاب روایت زندگی دارو از قشر سرخه که بر حسب اتفاقی درون مسیر یک انقلاب میوفته...( به هیچ‌وجه بیشتر نخونید حیف اسپویل بشید خصوصا صفحه پنجاه کتاب رو) 

دنیایی که توسط براون خلق شده، بیرحم، بی عدالت و ترسناکه. طبقه بندی افراد جامعه با رنگها مشخص شده؛ از زرین ها( اقازاده ها و بالا رده ها) که بالا ترین رده جامعه هستند تا سرخ ها( قشر کارگرو بی توانه جامعه)  که پایین ترینشون. از سرخ ها برای بقای خودشون با وعده های پوچ و توخالی استفاده میکنن و هرگونه مخالفتی رو با اشد مجازات، محاکمه میکنند.
براون در فصول اولیه کتاب به خوبی این موارد رو به خواننده نشون میده ( مثل نحوه اعدام کردن که چون داخل مریخ هستند عزیزان اون فرد مجبورن پاهاش رو بکشن تا اعدامی زودتر بمیره 😐)
در ابتدا با دنیای سرخ ها و در ادامه با جهان پیشرفته زرین ها رو به رو میشیم و به خوبی از پس نشون دادن این تفاوت ها در مریخ شده.
کتاب با سخنرانی یک زرین اغاز میشه و در ذهن مخاطب ایجاد سوال می‌کنه که چرا کاراکتر اصلی ( دارو) از اون ها متنفره و در فصول ابتدایی با داد شک به مخاطب بخوبی جوابش رو میده.
کتاب قیام سرخ با روایت اول شخص از زبان سرخی ( دارو) که کارش رو به خوبی انجام میده شروع و با تبدیل شدنش به فردی انقلابی به پایان میرسه.
براون طوری کتاب رو نوشته که خواننده با خودش بگه دیگه تمامه، همه چیز نابود شده، اما از همین ها هم استفاده میکنه برای شخصیت پردازی دارو( یعنی هم هیجان داستان رو حفظ میکنه هم ضعف کاراکترش رو نشون میده ) به این صورت ما داروی ضعیفی رو‌میبینم و ترس هاش رو میشناسیم. ما پله پله شاهد تبدیل شدنش به فردی فوی و انقلابی هستیم اما این مسیر قراره دردناک باشه و ما هم قراره همراهش باشیم.( بدترین قسمت بعد از اتفاق صفحه پنجاه اونجایی بود که توی اتاق باید برن تا برای مسابقه اماده بشن 🚶)
و حالا ما باید وارد یک بازی بشیم برای به قدرت رسیدن. 
( همه اینا رو دیگه میذارم توی نظر شخصی. تمام زمانی که من داشتم این کتاب رو میخوندم یاد بازی گرسنگی میوفتادم. اینجا طبقه های رنگی واونجا منطقه بود ، اینجا کاراکتر پخته میشد و ناخواسته توی مسیر انقلاب میوفتاد و اونجام همین بود. مسابقه برای زندگی رو هردو کتاب داشتند.) 
از اونجایی که جلد دوم نمیشه براش خلاصه گذاشت گفتم یکیشون کنم پس بریم برای جلد دوم.
دنیای گسترده تری داشت جلد دوم تقریبا کل منظومه‌ی شمسی. اما هیچ تفاوتی در عملکرد سیاره ها نبود یعنی همون جور که مریخی ها بودن توی بقیه سیاره ها هم بودن ( مثلا کشور خودمون شهر تا شهرش عقاید و فرهنگها فرق میکنه ولی اینجا اینو نشون نداده بود) 
پلات داستان بیشتر شده بود و تقریبا از همون فصل دوم مخاطب رو در گیر میگه.
همچنان قراره شخصیت دارو رو در مواجه با موارد مختلف ببینیم و بفهمیم ( نکته جالبش برای من این بود که نیامد یه شخصیت بسازه که میزنه دهن همه رو دیگه سرویس میکنه، اشاره به جایی دارم که بردار کسیوس میان پیشش) 
خب کل کتاب ( هردوجلد) اشارات سیاسی زیاد داشت اما جلد دوم اینکه قدرت ها ثابت نیستن و اگر روزی بالایی ممکنه همون لحظه سقوط کنی رو به خوبی نشان داد.
روند جلد دوم هم از اول سریع تر بود.
از اونجایی که کتاب قیام سرخ اولین کار نویسنده بود، داخل پسر زرین میشه پیشرفت قلمش رو به خوبی حس کرد و دید. ( و همچنان این جلد هم توی بازخوانیش تماما وایب بازی گرسنگی میداد.)
و در اخر پایان جلد دوم سوپرایز جالبی داشت اگر خواستید بخونید جلد سوم رو کنارتون داشته باشید.
و امیدوارم از این کتاب علمی تخیلی، پادارمان شهری و اپرا فضایی لذت ببرید.
ممکنه غلط املایی داشته باشه معذرت 🙃.
      
25

3

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.