یادداشت aram
1403/7/6
"انجمن شاعران مرده" یکی از اون کتابهایی بود که واقعاً تأثیر عمیقی روی من گذاشت. از همون ابتدا تونستم با شخصیتها و فضای داستان ارتباط برقرار کنم. لحظات زیادی تو این کتاب بود که باعث شد لبخند بزنم، اما جاهایی هم داشت که اشکم رو درآورد. به نظرم یکی از نقاط قوت این کتاب، عمق شخصیتپردازیهاشه؛ طوری که احساس میکنی با هر کدوم از شخصیتها یه دوستی قدیمی داری. این شخصیتها نهتنها به عنوان کاراکترهای داستان، بلکه به عنوان افرادی که انگار واقعاً وجود دارن، توی ذهن و قلبم جا گرفتن. بعد از تموم شدن کتاب، یه حس عجیبی داشتم؛ انگار یکی از نزدیکترین دوستهامو از دست داده بودم. همون لحظهای که کتاب رو بستم، حس دلتنگی عجیبی برای شخصیتها پیدا کردم و با خودم فکر کردم که چقدر خوب بود اگه میشد زمان بیشتری رو با اونها سپری کنم. طبق معمول، کتاب خیلی کاملتر از فیلم بود. خیلی از جزئیاتی که توی کتاب وجود داشت، توی فیلم نمایش داده نشده بود. برای همین پیشنهاد میکنم حتماً اول کتاب رو بخونین و بعد فیلم رو ببینین. اینطوری، با دید عمیقتری به تماشای فیلم میشینین و بیشتر میتونین از هر دو لذت ببرین. این کتاب به زیبایی به مسائل انسانی و پیچیدگیهای احساسات پرداخته و به همین خاطر، حتی اگه طرفدار ژانر کلاسیک یا ادبیات انگلیس هم نباشی، باز هم میتونه جذاب و تأثیرگذار باشه. با این حال، اگه مثل من به این ژانرها علاقهمند هستین و دوست دارین داستانهایی رو بخونین که علاوه بر سرگرم کردن، تفکر و احساس رو هم برانگیخته کنه، "انجمن شاعران مرده" رو حتماً پیشنهاد میکنم. این کتاب نهتنها یه داستان ساده نیست، بلکه یه تلنگره برای زندگی. بهت یادآوری میکنه که باید از لحظهها استفاده کنی و به دنبال چیزهایی باشی که واقعاً برات ارزش دارن. خلاصه، اگر دنبال کتابی هستی که بتونه هم احساساتت رو به چالش بکشه و هم بهت انگیزه بده، این یکی از بهترین گزینههاست.