یادداشت فاطمه معروفی

«مردی به نام اوه» از اون کتاب‌هایی بود که فکر می‌کردم یه داستان کلیشه‌ای و قابل‌پیش‌بینی باشه، ولی وقتی خوندمش، دیدم که یه ترکیب دلنشین از غم، عشق، امید و شوخ‌طبعیه. این کتاب نوشته‌ی فردریک بکمنه و داستان پیرمردی به نام اوه رو روایت می‌کنه؛ مردی که از دنیا و آدم‌ها دل‌چرکین شده، ولی کم‌کم زندگی‌ش با ورود چند آدم جدید تغییر می‌کنه.

📌 چرا این کتاب جالبه؟
✔️ شخصیت‌پردازی بی‌نظیر: اوه در نگاه اول یه پیرمرد بداخلاق، غرغرو و خشک به نظر می‌رسه، اما هر چی بیشتر داستان جلو میره، متوجه می‌شی که پشت این اخلاقش یه دنیا غم، عشق و خاطره پنهانه.
✔️ ترکیب هوشمندانه‌ی طنز و احساسات: کتاب پر از لحظات خنده‌داره که توی همون لحظه می‌تونه اشک رو هم توی چشمت بیاره.
✔️ روایت زندگی، عشق و تنهایی: داستان اوه فقط درباره‌ی خودش نیست، بلکه یه تصویر از آدم‌هایی رو نشون می‌ده که شاید هر روز از کنارمون رد می‌شن، ولی ما از داستان زندگیشون خبر نداریم.

🔹 نقاط قوت کتاب:
✅ روایت ساده، اما تأثیرگذار که باعث می‌شه به شخصیت‌ها نزدیک بشی.
✅ طنزی که در کنار لحظات غمگین داستان رو شیرین و متعادل می‌کنه.
✅ پیام‌های عمیق درباره‌ی عشق، دوستی و اهمیت آدم‌هایی که توی زندگی داریم.

🔸 نقاط ضعف کتاب:
❌ داستان یه جاهایی قابل‌پیش‌بینی می‌شه، مخصوصاً برای کسایی که فیلم‌های مشابه دیدن.
❌ بعضی از شخصیت‌های فرعی شاید زیادی کلیشه‌ای به نظر برسن.

📌 جمع‌بندی:
«مردی به نام اوه» یه داستان ساده، اما پر از احساسه که نشون می‌ده چطور زندگی آدم‌ها می‌تونه با محبت و همراهی دیگران تغییر کنه. این کتاب می‌تونه هم بخندونه و هم اشکتو دربیاره، و در نهایت یه یادآوری قشنگ باشه که هیچ‌کس واقعاً تنها نیست، حتی اگه خودش این‌طور فکر کنه. اگه دنبال یه داستان دلگرم‌کننده با شخصیت‌هایی که تا مدت‌ها توی ذهنت می‌مونن هستی، این کتاب یه انتخاب عالیه.

1.5k