یادداشت سید علی اسلامی
1403/9/7
از خودم ناراضی ام. هر جور حساب میکنم، میتونستم و میبایست که این کتاب رو زودتر از اینها میخوندم. اهل فن ميدونند و امثال من هم به تجربه، آهسته آهسته متوجه میشن که کلاسیک هایی که حسابشون رو پس دادن، تضمینی هستند و بی بدیل.. و خوندنشون ضروری.. جنگ و صلح، حجمش زیاده اما ارزشش رو داره، شخصیت پردازی هاش خیلی پیچیده نیست و همزمان اندازه چهار پنج تا رمان حرف زده!.. بنابراین .. 'ای کاش وقتی بیست ساله بودم میدانستم!' . نقطه روشن ماجرا اما، اینجاست که من این کتاب رو در سال 2024، در اوج تنش نظامی ایران و جبهه مقاومت در مقابل رژیم جعلی خوندم. تقریبا همزمان با حادثه پیجرها شروع کردم، تا امروز که همزمان با آتش بس لبنان تموم شد.. جالب توجه بود، و شمع امیدی در دلم روشن کرد، خوندن ماوقع نبرد 1812 در سال 2024 و نظر به 2024 از منظر 1812... . میپرسید یعنی چه؟ چه ربطی است میان نبرد بارادینو، میان فرانسه و روس به سال 1812، و وضعیت امروز ما.. اسرائیل، مقاومت و سید حسن..؟ واقعیت امر، رابطهاش خیلی بعیده هستش (به قول خارجی ها : counterintuitive). اصلا نمیتونیم یک به یک تطبیقش بدیم ولی باید لابلای سطور و تحلیل های جناب تولستوی پیاش بگردیم.. و چنین رابطه ای هست! . وقتی در چنین ایامی این کتاب رو میخوندم ، ناخودآگاه بخشی از امیدها و یاس ها و مسائل رو به این کتاب عرضه میکردم.. و نتیجه این کار، به گمان من بسیار رضایت بخش بود.. خداروشکر که اگر این کتاب رو در 20 سالگی نخوندم، در موقعیت زمانی مناسبش خوندمش.. .
1404/5/11
من سال ۹۵ این کتاب را خریدم و ۹ سال بعد، یعنی امسال خوندم و واقعا کاش خیلی زودتر می رفتم سراغش .
1404/5/11
نه از صفحات زیادش می ترسیدم و نه به تولستوی شک داشتم دلیل امتناع من از خواندن جنگ و صلح منحصر به فرد است ، تعصبم به ناپلئون و ترس از خواندن روایت جنگ ۱۸۱۲ از زبان یک روس 😶 @seyedali_slm
1404/5/11
تا جایی که من خوندم برای رمان نویس فرانسوی ناپلئون خیلی برجسته است؛ اما معمولأ علاقه ای به پایانش ندارن! زحمت این یکی میفته روی دوش تولستوی روس ... امیدوارم امانتدار بوده باشه. @shh70
سید علی اسلامی