یادداشت 🎭 🎬 محمد رضا خطیب 🎭📚
1403/3/4
یک اقتباس بی نظیر و عالی از سه گانه آگاممنون ، الکترا و الاهگان انتقام که در یونان باستان تبدیل به تراژدی شده. به نظرم واقعا یک اقتباس تمام و کمال و درست و حسابی بود... کاملا فکر شده و درست ... اینکه بیایم کهن الگوها رو خیلی ساده ببریم روی صحنه یا اقتباس کنیم در این دوره ، خیلی تاثیرگذار نیست. بلکه باید نسبت خودمون رو با یک اثر تاریخی یا کهن الگو برقرار کنیم. به عنوان مثال باید ببینیم نسبت ما و جامعه ما با هملت چیه نه اینکه کل هملت رو همینطوری ببریم روی صحنه ... جناب یوجین اونیل دقیقا همین کار رو کرده. مفهوم و بیس داستان رو گرفته و برده در آمریکای دهه ۲۰ و داستان الکترا رو اونجا پیدا و بازگو کرده... ما میدونیم که در یونان ، وقتی آگاممنون ( اسم شخصیت اصلی نمایشنامه اونیل منونه ) از جنگ تروا برمیگرده ، زنش میکشدش و دخترش الکترا تصمیم با انتقام گیری میکنه. همین داستان در آمریکای دهه ۲۰ اتفاق میفته که موضوع سه گانه فوقه... در کل نمایشنامه خوب و جذابیه که میتونه تا ته شما رو به دنبال خودش بکشونه. ترجمه هم ترجمه خوشخوان و جالبیه... توصیه میکنم اگر تراژدی های یونان رو خوندید ، حتما سری به این اثر زیبا هم بزنید.