یادداشت محدثه ز

محدثه ز

محدثه ز

1404/4/11

☆ ۳ ستاره که نصفش طلاییه و نصف نقره‌ای ☆

عطاری گمشده داستان سه زن (نِلا، الیزا و کارولین) در سه زمان مختلفه که هوشمندانه بهم گره می‌خورن تا پرده از قتل‌های عجیبی در لندنِ قرن ۱۸ بردارند.

کتاب شروع هیجان‌انگیزی داشت و ریتم بسیار تندی داشت که ۱۵۰ صفحه اول رو یک نفس خوندم‌. اما کم‌کم اون هیجان اولیه رو از دست داد و به اندازه‌ی زندگی کارولین یکنواخت شد!

عطاری گمشده، داستان زنان درد کشیده‌ست و به نقد تبعیض جنسیتی و بررسی مشکلات زنان در پس‌زمینه داستان می‌پردازه. داستان سه زن که نحوه پرداخت به شخصیت‌ها رو دوست داشتم و هر کدوم داستان‌های پس‌زمینه خاص خودشون رو داشتن:
‌
۱. نلا: صاحب یه عطاری در لندن قرن ۱۸م هست که زهرهایی برای زنان درست می‌کنه تا مردانی که باعث عذاب‌شون شدن رو بکشند!
کتاب با داستان نلا شروع می‌شه که شروعی جذاب و هیجان‌انگیز.
۲. الیزا: دختری دوازده ساله که خدمتکار یکی از مشتریان نلاست. (همین‌قدر بدونید کافیه، بقیه رو تو کتاب بخونید!)
۳. کارولین: زنی در دنیای امروز ما که همسرش بهش خیانت کرده و به طور ناگهانی یک شیشه از عطاری نلا رو پیدا می‌کنه تصمیم می‌گیره رازهای عطاری رو کشف کنه.

داستان نلا و الیزا بسی جذاب بود و به نظرم داستان‌شون می‌تونست یه کتاب جنایی فوق‌العاده بشه. اما شخصیت اصلی کارولین در دنیای امروز ماست و ما پایان داستان نلا و الیزا رو در خلال تحقیقات و یافته‌های کارولین می‌خونیم و به نظر من واقعا آخر کتاب خیلی هول‌هولکی و یهویی تموم شد و من توقع داشتم خیلی جذاب‌تر باشه. البته که یک پلات توئیست ریز و جذاب داشت ولی خب بازم نتونسته بود خوب از آب دربیارش و یهویی تمومش کرد.
‌
در کل نمی‌تونم بگم شاهکاره، اما کتاب قشنگی بود و دوسش داشتم و به نظرم برای یکبار خوندن و تنوع خوب بود.

پ.ن: کارولین یکم رو مخ بود :|
‌

بعدن نوشت: این کتاب رو توی کتابفروشیم به چند نفر که کتاب‌خوندن نبودن، و چندین نفر که برای اولین بار می‌خواستن کتاب جنایی بخونن پیشنهاد دادم و خیلی پسندیدن. برای همین فکر می‌کنم برای شروع‌ها کتاب خوبیه. :دی

اسپویل و غُر در مورد کارولین:

مثلا راز کوچیکش اینه که داره روی یه پرونده قتل کار می‌کنه بدون این‌که شوهرش بدونه و همه‌ش این رو با راز شوهرش که خیانت بهش بوده مقایسه می‌کنه. خب این کجا و اون کجا؟!
چرا به زور می‌خوای بگی هرکس یه رازی داره. خب بله هرکس یه رازی داره ولی دلیل نمی‌شه باهم یه جور باشن!