یادداشت سید محمد بهروزنژاد
1401/9/24
قبلا هرجا که اسم کتابی را می دیدم و تعریفش را می شنیدم مطمئن می شدم که کتاب خوبی ست ، از این ساده لوحی ام کم ضرر نکردم... یکی از ضربات سهمگینی که از این قضیه خوردم دقیقا همین کتاب بود . اسم دهن پرکن . طرح جلد خفن (آن موقع این طور فکر می کردم) بعد محتوا هیچ . این کتاب شعارزده نیست . رسما شعار است .! کلا اکثر نویسندگان متعهد تا می خواهند اندیشه را وارد داستان کنند به جای اینکه نامحسوس باشد ، داستان را تبدیل به بیانیه سیاسی می کنند. عیب دیگرش این است که بلاتکلیف است . نه آن جزئی نگری رمان و شخصیت پردازی و زاویه دید و تعلیق را دارد و نه مثل یک گزارش از یک ماجرای امنیتی ، ساده و سرراست و جذاب است . ملغمه ای ست از عناصر رمان و گزارش ، به بدترین و شعاری ترین وجه ممکن. کتاب مثلا می خواسته روایتی از فتنه ی اوایل انقلاب در تبریز باشد و همزمان رمان باشد و جذابیت هم داشته باشد . منتها نتوانسته. مشخصا نویسنده اش اصلا با ادبیات درست و درمان آشنا نبوده . می دانم کتاب معروفی نیست اما اگر مفت هم پیدا کردید نخوانید ، که حیف عمر .!
ط̸ا̸ه̸ا̸ ص̸ـ̸ב̸ا̸ق̸ت̸ (𝒯𝒶𝒽𝒶 𝒮ℯ𝒹𝒶𝓆𝒶𝓉)
1402/8/4
سلام هر کسی سلیقه ای داره ولی درست نیست در این حد کوبش یک اثر ، حتی اگه اون اثر از نظر شما بد باشه!
1402/8/5
سلام بر شما سلیقهای برخورد نکردم، دلایل نقد اثر رو هم گفتم. نویسنده بر داستان نویسی مسلط نیست، صرفا قصد دارد یک واقعه تاریخی را جذاب سازی کند.
1402/8/5
این نویسنده هنر نوشتن نداره. «سیروان» هم بسیار ضعیف بود. یه متن روزنامهای بود که داشت یه داستان امنیتی تعریف میکرد.
سید محمد بهروزنژاد