یادداشت رها
1402/9/8
4.6
سید شهابالدین مرعشی نجفی در سال ۱۲۷۶ شمسی در نجف اشرف به دنیا آمد. او در سن ۲۷ سالگی به درجۀ اجتهاد رسید و پس از درگذشت «آیتاللّه بروجردی» یکی از مراجع تقلید شیعیان بهحساب میآمد. او مؤسس مدرسههای مرعشیه، شهابیه، مهدیه و مؤمنیه در قم است. بیشک یکی از نکاتی که آیتاللّه مرعشی را در بین سایر علمای زمان برجسته میکند، عشق و علاقۀ وافر این عالم شیعه به کتابها و تحمل سختیهای فراوان برای جمعآوری گنجینهای ارزشمند از نسخههای نفیس خطی است که حاصل آن کتابخانهای است که از نظر تعداد و کیفیت نسخههای خطی، نخستین کتابخانه در کشور و سومین کتابخانه در جهان اسلام محسوب میشود. کتاب «شهاب دین» روایت داستانی از زندگی این عالم شیعه است که به قلم زهرا باقری به رشتۀ تحریر درآمدهاست. داستان کتاب از دقایق پایانی زندگی سید شهابالدین و آخرین زیارت او از حرم حضرت معصومه(س) آغاز میشود و پس از مرگ شهابالدین، روح او داستان زندگیاش را از کودکی تا آرمیدن در خانۀ ابدی روایت میکند. نویسنده با قلمی ساده و روان، تصویرسازیهای خوب و پرشهای زمانی بهموقع بهخوبی توانستهاست مخاطب را تا صفحات پایانی کتاب با خود همراه کند و همگام با داستان، محتوای غنیای از آموزههای اخلاقی را جرعهجرعه به او بنوشاند. در این داستان خواننده شاهد علمآموزی، تنگدستی، عشقورزی به کتابها، سختیها، سفرها، زیارات و تشرفات سید شهابالدین به محضر حضرت ولی عصر(عج) است. ناگفته نماند در بخشهایی از کتاب جای خالی برخی توضیحات احساس میشود که از انسجام کار میکاهد و منِ خواننده را با سؤالات بیجواب مواجه میکند. سؤالاتی از این دست که تا زمان ازدواج دوم سید شهابالدین، او چگونه توانست با وجود تدریس و مشغلههای فراوان، بهتنهایی از دختر یکسالهاش نگهداری کند؟ یا سرنوشت کتابهای جمعآوریشده در نجف چه شد؟ و ... . علاوه بر این، کتاب از نظر ویرایشی نیز نیاز به بازبینی دارد. آیا این کتاب را به علاقهمندان موضوعات مذهبی و زندگینامۀ بزرگان پیشنهاد میکنم؟ پاسخ بدون شک، آری است. 📚#شهاب_دین ✒️#زهرا_باقری
1402/9/20
شاید نویسنده خودش هم جوابی برای این سوالها نداشته! تقصیری نداره بنده خدا..
1402/10/1